Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Στο δημοτικό σχολείο της Μεγάλης Βρύσης το ζαχαροπλαστείο "Γωνία"

Πρωτοσέλιδο ΓΝΩΜΗΣ 18 Φεβρουαρίου 2011


Η ψυχολόγος Βίκυ Καλφοπούλου απαντά στα δικά σας ερωτήματα


Ερώτηση: κυρία Βίκυ η ανάγκη μου να ακούσω τη γνώμη σας με κάνει να παραμερίσω τα ταμπού μου για αυτό το θέμα. Είμαι παντρεμένη 9 χρόνια και τον τελευταίο χρόνο στην ερωτική μας επαφή, κάνω σκέψεις για άλλους. Στην αρχή μου άρεσε, αλλά καθώς περνάει ο καιρός νιώθω τύψεις και ανησυχώ επιπλέον για τη σχέση μου. Δεν του έχω μιλήσει και θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να απαλλαγώ από αυτές. (δεν θα ήθελα να αναφέρω το όνομά μου.) Ευχαριστώ.

Φίλη μου,
Οι φαντασιώσεις υπάρχουν στη ζωή μας από την παιδική μας ηλικία και δίνουν το παρόν όχι μόνο όταν εμείς τις προκαλούμε, αλλά ακόμη και παρά τη θέλησή μας.  

Τα πολιτικοκοινωνικά σχόλια της εβδομάδας

Κρίμα

Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Παιονίας συζητήθηκε και το θέμα του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης». Με τον Θ. Λαπόρδα να προτείνει γι’ αυτήν τη θέση τον Χρήστο Ίντο.
Δυστυχώς, όμως, προσωπικές αντιθέσεις και προτιμήσεις κυριάρχησαν, κι η έννοια του γενικού συμφέροντος πήγε περίπατο.
Έτσι, παρά τις δύο ψηφοφορίες που διεξήχθησαν, η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία. Μ’ αποτέλεσμα ο κ. Ίντος να δηλώσει ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.
Κρίμα! Γιατί πρόσωπα σαν τον Γουμενισσιώτη εκπαιδευτικό και συγγραφέα θα πρέπει να τ’ αξιοποιούμε με κάθε τρόπο κι όχι να επιφυλάσσουμε γι’ αυτά μια τέτοια απαξιωτική στάση…

Το γράμμα
Το γράμμα «Π» επιλέχθηκε ως σήμα – σύμβολο του Δήμου Παιονίας. Κι αυτό επειδή, λέει, όχι μόνο επειδή είναι το πρώτο γράμμα της ονομασίας του δήμου. Παραπέμπει επίσης στην έδρα του δήμου (Πολύκαστρο), στον αριθμό των ΟΤΑ που συνενώθηκαν (πέντε), στο Πάικο, στην λέξη «ποτάμι» (Αξιός) και στη «Πύλη» (της Ελλάδας).

Τα σκαμπίλια στην Εκπαίδευση


Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης
Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, με την καθιέρωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μέσω του «Καποδίστρια», είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου των διευθύνσεων της Εκπαίδευσης μια μεγάλη κουβέντα για την αναγκαιότητα των συγχωνεύσεων σχολείων. Μια κουβέντα, που κατέληξε σε συγκεκριμένη πρόταση εκτεταμένων συγχωνεύσεων.
Η πρόταση είχε αμφισβητηθεί έντονα, τότε, από ορισμένους κατοίκους ολίγων οικισμών, με ακραίο αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα της έντασης που υπήρξε, το χαστούκι «αγανακτισμένου» δημότη εναντίον του τότε διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας, Σοφρ. Μπαξεβάνη!

Είναι πολύ απλό


Γράφει ο Κώστας Στεφανίδης
Άστραψαν και βρόντησαν άπαντες από κυβέρνηση – αντιπολίτευση πάσης φύσης φορείς και σύλλογοι κάθε μορφής  όταν ακούστηκε από τα χείλη ελεγκτών της Τρόϊκας η πρόταση να πουλήσει η Ελλάδα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές της που την έσωσαν από την χρεοκοπία. Με λίγα λόγια προτάθηκε εκποίηση ιδιοκτησιακών στοιχείων της Ελλάδας ώστε να καλύψει τα χρέη της.

Που να στραφούμε;


Γράφει η Παγώνα Κακανοπούλου
Tο προηγούμενο σημείωμά μας, εκ του λόγου ότι αναρτάται και στο διαδίκτυο,  στον νέο ιστότοπο της εφημερίδας, είχε μια άκρως ενδιαφέρουσα αντίδραση. Ένα σχόλιο ενός  φίλου που υπογράφει ως tsilivithras και απαντά στον υπαινιγμό και την προέκταση του άρθρου του Ζακί Λαϊντί για τα αραβικά καθεστώτα. Συγκεκριμένα είχαμε υπαινιχθεί τα εξής: «…..Μάλιστα, το κράτος έχει συμφέρον να αντιστρατεύεται την παραγωγική δραστηριότητα του πληθυσμού, που θα επέτρεπε σε ένα τμήμα του να μεταβληθεί σε αυτόνομο παραγωγό πλούτου, πράγμα που με τη σειρά του θα μπορούσε να υπονομεύσει το μονοπώλιο του κράτους στη διανομή των προσόδων.

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 Δικό τους το χρέος και τα ελλείμματα, δικό μας χρέος ο συνεχής αγώνας…


Ανακοίνωση
Συνάδελφοι,
Βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής μας.
Η κυβέρνηση και η τρόικα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του δημοσίου χρέους, μέσα από το μνημόνιο, αφαιρούν ένα – ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών.

Εκλογές στον «Κούρο»

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Νόμου Κιλκίς «ΚΟΥΡΟΣ». Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Κιλκίς «βηματίΖΩ», στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ- «ΚΟΥΡΟΣ» -ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Διεύθ: 21ης Ιουνίου 36, Κιλκίς, ΤΚ 61100 Τηλ – Fax: 2341076549

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑNAΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡOY


Σας  προσκαλούμε στον ετήσιο οικογενειακό χορό του  Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών   Πολυκάστρου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 8.30  μ.μ  στο κοσμικό κέντρο  «Κτήμα Πασχαλάκη» στον Ασπρο. 

Η   παρουσία  σας  θα  μας  τιμήσει  ιδιαίτερα!!


«Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

 Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων ενημέρωσης των μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου του νομού μας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού-ΚεΣυΠ Ν. Κιλκίς  διοργάνωσε  δύο ημερίδες,  με θέμα «Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», την Πέμπτη 10-02-2011 στο Κιλκίς, και την Τρίτη 15-02-2011 στο Πολύκαστρο, όπου συμμετείχαν εκτός από τους μαθητές/τριες, οι Διευθυντές/ντριες των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ Ν. Κιλκίς,  εκπαιδευτικοί και γονείς.
Τα επιμέρους θέματα που αναπτύχθηκαν από τους

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

 Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς, για να τιμήσει την θυσία των αγωνιστών της έναρξης της Επανάστασης του 21, διοργανώνει  εκδήλωση, στην οποία θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη, οδός Ελ. Βενιζέλου – Δημοτικός Κήπος και  θα κατατεθούν  στεφάνια  την  Τρίτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00.

Να γίνει Ιστορική Έδρα του Δήμου Κιλκίς η Νέα Σάντα

Η Τοπική Κοινότητα Νέας Σάντας, μετά από πρόταση του Συλλόγου Ποντίων Νέας Σάντας, με ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της,
ενέκρινε το αίτημα του Συλλόγου Πόντίων Νέας Σάντας, για ονομασία της Νέας Σάντας ως Ιστορικής Έδρας του Δήμου Κιλκίς με αναφορά στο Χριστιανικό
Προσφυγικό Ελληνισμό του Πόντου, και παρέπεμψε αυτήν στο Δ.Σ του Δήμου
Κιλκίς,για τα περαιτέρω.

ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Το 8ο Κιλκισιώτικο Αντάμωμα που διοργάνωσε ο σύλλογος Κιλκισιωτών  Αθήνας το 2009 ήταν αφιερωμένο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) του νομού μας. Εκεί είχα την ευκαιρία να αναφερθώ διεξοδικά στην ιστορία του τύπου στο νομό μας, τη  συμβολή τους , το ρόλο που έπαιξαν και παίζουν στην ανάπτυξη της περιοχής μας και εναρμόνιση τους με την σύγχρονη τεχνολογία.
Αγαπητέ κ. διευθυντά.
Παρακολουθώ   την ηλεκτρονική έκδοση της  www.gnomikilkis.gr” σχεδόν από την αρχή της δημιουργίας της.