Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Καλλικράτης και στην Πυροσβεστική;


Ανεξακρίβωτες πληροφορίες των τελευταίων ημερών μιλούν για επικείμενο κλείσιμο του πυροσβεστικού κλιμακίου των Μουριών στο νομό Κιλκίς, όπως επίσης και των κλιμακίων της Νιγρίτας και της Βεργίνας.
Δεν ξέρουμε αν οι φήμες αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά σίγουρα η επιβεβαίωσή τους δεν θα προκαλούσε και τόσο μεγάλη έκπληξη, ειδικά σήμερα που ο περίφημος Καλλικράτης έχει κατορθώσει να εισχωρήσει παντού στον δημόσιο τομέα.
Σε περίπτωση πάντως που αποφασιστεί όντως να κλείσει το κλιμάκιο Μουριών, πέρα από τις αντιδράσεις που θα προκληθούν στην τοπική κοινωνία, ο νομός Κιλκίς θα αποδυναμωθεί σε πυροσβεστική δύναμη -ειδικά στην δύσκολη περιοχή του Μπέλες-, μένοντας με δύο Πυροσβεστικές Υπηρεσίες (Κιλκίς και Γουμένισσας) και ένα Πυροσβεστικό κλιμάκιο, αυτό της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου.
Για το θέμα χρειάζεται επαγρύπνηση, κυρίως από τους φορείς του τόπου, ώστε να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Αναμένουμε εξελίξεις.

Στα 15 εκατ. ευρώ τα χρέη του νέου δήμου Κιλκίς


Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση που παραλαμβάνει η δημοτική αρχή Κιλκίς πραγματοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Βαγγέλης Μπαλάσκας, που συγκεντρώθηκαν από τις οικονομικές υπηρεσίες των επτά συνενούμενων δήμων, και στα οποία προστίθενται καθημερινά νέες οφειλές, το σύνολο των χρεών και των επτά δήμων που απαρτίζουν τον καλλικρατικό δήμο Κιλκίς φτάνουν τα 15.290.000 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό συνυπολογίζονται οι τιμολογημένες οφειλές, τα δάνεια περασμένων ετών, καθώς και τα χρέη των οργανισμών και των νομικών προσώπων του πρώην Δήμου Κιλκίς.

Στην «zootechnia» το Ράντσο Κιλκίς


Στο Σαλόνι Αλόγου της έκθεσης zootechnia της Θεσσαλονίκης παρόν έδωσε το Ράντσο – Κιλκίς στα πλαίσια προβολής και προώθησης των δραστηριοτήτων του. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών αλλά και των σχολών Τ.Ε.Ι. για απόδραση προς το Ράντσο.

Συλλήψεις Βούλγαρων για κλοπή καλωδίων της Δ.Ε.Η.

Από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς σε συνεργασία με το Α.Τ. Ν. Σάντας, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στη Ν. Σάντα – Κιλκίς, διενεργήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ. Φορτηγάκι αυτ/το στο οποίο επέβαιναν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 23 και 21 ετών αντίστοιχα και στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατεστραμμένα χάλκινα καλώδια της Δ.Ε.Η., τα οποία αφαιρέθηκαν από δίκτυο της Δ.Ε.Η. σε αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα. Ποσότητα καλωδίων κατασχέθηκε. Οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

5 συλλήψεις για εξόρυξη αδρανών υλικών

Από Αστυνομικούς του Α.Τ. Αξιούπολης, την περασμένη Τρίτη στην Κούπα – Κιλκίς συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί ηλικίας, 51, 31, 21, 26 και 44 ετών αντίστοιχα, διότι οι τέσσερις εξ’ αυτών κατελήφθησαν να έχουν προβεί σε εξόρυξη αδρανών υλικών (μάρμαρο, πωρόλιθος) με τη χρήση δυο σκαπτικών μηχανημάτων, για λογαριασμό του έτερου ημεδαπού. Ανωτέρω δράστες συνελήφθησαν και αφέθησαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

Βγαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν το χώρο τους. Οι ποδηλάτες ενώνονται


Μια πρωτότυπη ποδηλατάδα έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στην πόλη του Κιλκίς, μετά από πρωτοβουλία Ομάδας Πολιτών Κιλκίς.
Την Ημέρα των Ερωτευμένων οι ποδηλάτες της πόλης διεκδίκησαν το δικό τους χώρο στους δρόμους της. Μια διεκδίκηση που από ότι φαίνεται θα συνεχισθεί με ποδηλατάδες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πχ μηνιαία.

Παρουσία του γραμματέα οργανωτικού τα εγκαίνια και η κοπή πίτας της ΝΔ Κιλκίς. Μ. Αγγελάκας: «Αδιέξοδη η πολιτική του Μνημονίου»

Παρουσία του γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ Μανόλη Αγγελάκα, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος στο Κιλκίς, καθώς και η ετήσια εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ, που έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Κιλκίς.
Με ειδική τελετή εγκαινιάσθηκε και επισήμως η λειτουργία των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ επί της κεντρικής οδού 21ης Ιουνίου 205, στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας.


Γενική Συνέλευση Κοινωνίας πολιτών

Με θέματα το Βοτανικό Κήπο και την επιβολή των 5 ευρώ κατά πράξη και περίπτωση στα δημόσια ιδρύματα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η Γενική Συνέλευση των μελών της Κοινωνίας Πολιτών ν. Κιλκίς. Μετά από ένα εποικοδομητικό διάλογο αποφασίστηκαν τα παρακάτω: