Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στο κείμενο διαμαρτυρίας & ενημέρωσης πολιτών της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας

Τέλη του 2010 στον Δήμο Γουμένισσας, λόγω έλλειψης προσωπικού, υπήρξε συσσώρευση σκουπιδιών που εκτός από την κακή εικόνα που προσέδιδαν στην πόλη η παραμονή τους αποτελούσε και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Με την έναρξη του νέου έτους,  τη μετάβαση στο Καλλικράτη και την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, θεώρησα άμεση προτεραιότητα τον καθαρισμό της πόλης. Ζήτησα από άτομα που είχαν εργαστεί στον πρώην Δήμο Γουμένισσας και από γνωστούς μου να συνδράμουν στη προσπάθεια καθαρισμού δημοτικών κτιρίων, δρόμων και πλατειών.

Παιδικό συμβούλιο αποκτούν οι Ακρίτες Επταλόφου


Το πρώτο παιδικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ακρίτες Επταλόφου» νομού Κιλκίς, εκλέχθηκε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου. Οι εκλογές οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από τα μέλη του συλλόγου ηλικίας 6-17 ετών. Τα νεαρά μέλη βλέποντας τις δραστηριότητες, την οργάνωση και τη συνεργασία των μελών του Δ.Σ., θέλησαν να δείξουν ότι είναι κοντά τους και ότι έχουν λάβει το μήνυμα πως ο δρόμος για καλύτερα αποτελέσματα, είναι η ομαδικότητα και ο προγραμματισμός. Το πρώτο παιδικό συμβούλιο των «Ακριτών Επταλόφου» είναι το εξής: Πρόεδρος η Κοτσαποϊκίδου Παρασκευή. Αντιπρόεδρος η Κοτσαποϊκίδου Κωνσταντίνα. Γραμματέας η Πατσούρη Ειρήνη. Ταμίας η Στεφανίδου Μαρία. Μέλος Κετσετζής Σταύρος. Αναπληρωματικά μέλη η Πουρσανίδου Νικολέτα και η Αμοιρίδου Αθανασία.

Αποκαθίσταται ο χώρος Ταφής Απορριμμάτων Κιλκίς


Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιου Σώκου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013» (ΕΣΠΑ) το έργο «Αποκατάσταση ΧΤΑ Δήμου Κιλκίς». Η πρόταση για την αποκατάσταση του Χώρου Ταφής Απορριμμάτων Κιλκίς κατατέθηκε από το Δήμο Κιλκίς, αξιολογήθηκε θετικά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 4.717.816 ευρώ.

Έπεσε... σκούπα στο δήμο Κιλκίς


Στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου για την αποδοτικότερη λειτουργία τους, προέβη η δημοτική αρχή Κιλκίς. Τους τομείς καθαριότητας και ανακύκλωσης ανέλαβε ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος ο κ. Αντώνης Μανουσαρίδης, ενώ τους τομείς πρασίνου και πολιτικής προστασίας ως εντεταλμένος σύμβουλος ο κ.  Κώστας Παπαδάκης.

Δήλωση Π. Ψωμιάδη για τις συγχωνεύσεις σχολείων


Σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, να προχωρήσει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπαρχουσών μικρών και μεσαίων σχολικών μονάδων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι μια απόφαση απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Η προχειρότητα και η παντελής έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου και ενημέρωσης των αρμοδίων οργάνων της εκπαιδευτικής κοινότητας προκαλούν ερωτηματικά. Αγωνιστήκαμε εδώ και χρόνια να μειώσουμε τη διπλοβάρδια και πετύχαμε να την κατεβάσουμε από το 38% στο 10%.

H ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε. κατέχει πλέον το 100% της ΙΝΤΕΡΝΟ Α.Β.Ε.Ε.

Η διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε., σε συνέχεια της ανακοίνωσης στις 18 Νοεμβρίου 2010, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόκτησης ποσοστού 93,66% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ΙΝΤΕΡΝΟ Α.Β.Ε.Ε. (με την διαδικασία μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ΙΝΤΕΡΝΟ Α.Β.Ε.Ε. για την κάλυψη μέρους ζημιών προηγουμένων χρήσεων και της ταυτόχρονης αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου μέσω καταβολής μετρητών ύψους 300.000,00 ευρώ) . Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε. κατέχει πλέον το 100% της εταιρίας ΙΝΤΕΡΝΟ Α.Β.Ε.Ε.

Καρναβαλικές Εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς


Διαφορετικό χρώμα, αλλά και… γεύση, αποκτά ο φετινός εορτασμός των Αποκριών στο Δήμο Κιλκίς. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην πόλη του Κιλκίς θα ανοίξουν την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, όπου θα στηθεί ένα… τρικούβερτο γλέντι για τους Κιλκισιώτες, με την απαιτούμενη δόση τσίκνας, με άφθονο δωρεάν κρασί, αλλά και ζωντανή ρεμπέτικη-λαϊκή μουσική. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που ο Δήμος Κιλκίς θα γιορτάσει το παραδοσιακό αυτό ελληνικό έθιμο.
Το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει το κυνήγι του θησαυρού. Ομάδες που θα συγκεντρωθούν στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου θα πρέπει να κάνουν το «Γύρο του Κιλκίς σε 80 λεπτά», βοηθώντας το Φιλέα Φογκ να περάσει μέσα από την πόλη. Τη νικήτρια ομάδα περιμένει έπαθλο αξίας 1.000 ευρώ.

Γενική Συνέλευση Κοινωνίας Πολιτών

Tακτική Γενική Συνέλευση διοργανώνει για την ερχόμενη Κυριακή 13 Φεβρουαρίου η Κοινωνία Πολιτών ν. Κιλκίς. Η συνέλευση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς στις 18.30. Τα θέματα συζήτησης είναι: Οι πληρωμές των ασθενών στα εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων. Εθελοντική δράση κατά την διάρκεια της άνοιξης στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο λόγω έλλειψης προσωπικού.  Πληροφοριακά θέματα και διάφορα άλλα. Η συνέλευση είναι ανοικτή στο κοινό.