Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Πρωτιά για την Τoyota Κιλκίς

Πρώτη στις πωλήσεις και πανελλαδικά και στο νομό Κιλκίς, αναδείχθηκε η εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων Toyota για το έτος 2010. Συγκεκριμένα, η Τoyota βρέθηκε στην κορυφή των επιβατικών με 16.716 ταξινομήσεις, όγκος που αντιστοιχεί στο 11.8% της αγοράς, ενώ σε τοπικό επίπεδο κατέκτησε το 26% της αγοράς με 140 ταξινομήσεις.

Στο Κιλκίς η Κάρα του Αγίου Μάρτυρος Ραφαήλ εκ Μυτιλήνης


Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς θα γίνει η Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεοφανούς Μάρτυρος Ραφαήλ εκ Μυτιλήνης.
Την Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ θα προσκομίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και θα υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, ο Ιερός Κλήρος, οι άρχοντες και ο ευσεβής λαός.
Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ θα τίθεται προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό για μια εβδομάδα, έως την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στην διάρκεια της οποίας θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες.

Η φωτογραφία της ημέρας


«Κρυφή Ζωή» στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς


Σήμερα στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ του Κιλκίς, θα γίνουν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Παύλου Δανελάτου με γενικό τίτλο «Κρυφή Ζωή». Την έκθεση θα σχολιάσει  η ιστορικός Τέχνης Δήμητρα Μήττα. 
Κούκλες βιτρίνας εξανθρωπίζονται καθώς ο φωτογράφος παρατηρεί τη ζωή μέσα από τα βλέμματα και την ακινησία τους. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της έκθεσης εκτός από τη θεματική είναι και τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες. Ο Παύλος Δανελάτος είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός του θεάτρου.

Κοπή πίτας Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά του θα κόψει το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, στη ΛΑΦ Κιλκίς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς, απολογισμό της χρονιάς του περιφερειακού τμήματος, ευλογία και κοπή βασιλόπιτας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τη χορωδία του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς και το μουσικό συγκρότημα «Τα παιδιά του Κιλκίς». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Οι νέοι Προϊστάμενοι δασών στο ν. Κιλκίς


Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιου Σώκου, ορίστηκαν οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Στο ν. Κιλκίς ορίστηκαν οι εξής:
Στη Διεύθυνση Δασών Κιλκίς ο Στέργιος Παπαδημητρίου. Στο Δασαρχείο Κιλκίς ο Ευθύμιος Πολιτίδης και στο Δασαρχείο Γουμένισσας ο Γεώργιος Βούρτσας.

62χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Χθες Κυριακή στις 4 περίπου το απόγευμα, στην Ποντοηράκλεια – Κιλκίς, 62χρονη ημεδαπή αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λαμβάνοντας 58 διάφορα φαρμακευτικά δισκία. Στη συνέχεια ενημέρωσε συγγενικό της πρόσωπο και μεταφέρθηκε από σταθμό ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κιλκίς όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Εγκληματική ενέργεια αποκλίστηκε.
Προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ. Πολυκάστρου.

Πυρκαγιά σε καφενείο της Αξιούπολης


Από διερχόμενη εποχούμενη περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Αξιούπολης, την περασμένη Κυριακή το πρωί στην Αξιούπολη, έγινε αντιληπτή πυρκαγιά σε καφενείο- οβελιστήριο, η οποία προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με αποτέλεσμα υλικές ζημιές.
Δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές ή παρακείμενες οικίες.
Την πυρκαγιά κατέσβησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας, η οποία διενεργεί και την προανάκριση.

Πυρκαγιά στον Άγιο Αντώνιο Κιλκίς


Πυρκαγιά στο οίκημα του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Αντωνίου -πιθανόν από την καμινάδα του τζακιού-, εκδηλώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές συνολικού ποσού 30.000 ευρώ.
Δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.
Την πυρκαγιά κατέσβησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς, η οποία διενεργεί και την προανάκριση.