Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή Δ. Ψωμιάδη προς Βενιζέλο και Βορίδη για τους ιδιοκτήτες γραφείων τελετών

Επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μάκη Βορίδη έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Θεσσαλονίκης – Προαστίων – Μακεδονίας – Θράκης, λόγω της απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στο χαρακτηρισμό των νεκροφόρων οχημάτων ως «επιβατικών».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας μεταφέρω την έντονη διαμαρτυρία του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Θεσσαλονίκης – Προαστίων – Μακεδονίας – Θράκης που κρίνει ως «παράλογη και παράνομη» την απόφαση του Υπουργείου σας να προχωρήσει στο χαρακτηρισμό των νεκροφόρων οχημάτων ως «επιβατικών».
Είναι προφανές, πως συνεπεία της απόφασης αυτής, αυξάνονται κατακόρυφα τα τέλη κυκλοφορίας που τα μέλη του Σωματείου καλούνται να πληρώσουν (καταγγέλλουν αυξήσεις που φτάνουν μέχρι και το 50%), καθώς μέχρι σήμερα, τα οχήματα αυτά χαρακτηρίζονταν ως φορτηγά Ι.Χ.
Παράλληλα ο νέος χαρακτηρισμός των νεκροφόρων οχημάτων ως επιβατικών είναι παντελώς αντίθετος προς το σκοπό, τη χρήση και την ιδιαίτερη φύση τους, αλλά και προς τη μέχρι σήμερα αντιμετώπισή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως φορτηγών αυτοκινήτων ειδικού τύπου που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά των νεκρών.
Μην ξεχνάτε πως το Υπουργείο Μεταφορών χορηγούσε μέχρι σήμερα για τα νεκροφόρα οχήματα άδεια κυκλοφορίας επαγγελματικού αυτοκινήτου με βιβλίο μεταβολών.
Δεν χωρά καμιά αμφιβολία, πως η σαφής και συγκεκριμένη χρήση των νεκροφόρων οχημάτων, η κατασκευαστική τους διαρρύθμιση, που καθιστά απαγορευτική τη μεταβίβασή τους σε επαγγελματία άλλου κλάδου, είναι παράγοντες που θα έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψη και να τύχουν ιδιαίτερης μέριμνας από το Υπουργείο Οικονομικών.
Σε αυτή την κρίσιμη χρονικά συγκυρία, όπου όλοι οι επαγγελματίες επιβαρύνονται με πρόσθετα «χαράτσια» και φόρους, θεωρούμε πως πρέπει να επανεξετάσετε με τη δέουσα προσοχή το εύλογο αίτημα του Σωματείου και να προχωρήσετε σε τροποποίηση της αρχικής απόφασής σας, ώστε να επανέλθει σε ισχύ ο προηγούμενος χαρακτηρισμός των οχημάτων αυτών ως φορτηγών Ι.Χ.
Με τη βεβαιότητα πως θα δώσετε άμεσα μια λύση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και θα υπακούει στη λογική,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.