Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Την ερχόμενη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 13.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1o: Επιλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης(άρθρο 179 Ν.3852/2010) (από αναβολή )
ΘΕΜΑ 2o: Ενημέρωση Περιφερειακού Συμβουλίου για τα αποτελέσματα της μέτρησης της ακτινοβολίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε σχολικά συγκροτήματα του Νομού Θεσσαλονίκης.
ΘΕΜΑ 3o: Τροποποίηση του Π.Δ. 133/2010  «Οργανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» στο άρθρο 38 Δ) Προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (προσωποπαγείς θέσεις).
ΘΕΜΑ 4o: 15η Τροποποίηση Προϋπολογισμού  Π.Κ.Μ. οικονομικού έτους 2011.
ΘΕΜΑ 5o: Έγκριση: (α) της Β΄φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Επιχειρησιακός Προγραμματισμός (2η Ενότητα) και Οικονομικός Προγραμματισμός και δείκτες παρακολούθησης (3η Ενότητα), (β) της Έκθεσης  Διαδικασιών Κατάρτισης Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014, (γ) του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης έτους 2012 Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 
ΘΕΜΑ 6o: Διαβίβαση εισήγησης για έγκριση της πρότασης για την ένταξη του έργου «Αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας στην προγραμματική περίοδο 2007-2013» στον άξονα προτεραιότητας 2 «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ» συνολικού προϋπολογισμού 23.752.670,66 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
ΘΕΜΑ 7o: Διαβίβαση εισήγησης για έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων (Τμήμα Παθολογίας Υδρόβιων Οργανισμών και Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Ασθενειών διθύρων μαλακίων) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντικείμενο τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Βελτίωση υποδομής και Διαπίστευση του Εργαστηρίου Αναφοράς του Τμήματος Παθολογίας Υδρόβιων Οργανισμών και Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Ασθενειών Διθύρων Μαλακίων» από το Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων (κύριος της πράξης) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (φορέας υλοποίησης) συνολικού προϋπολογισμού 950.000,00 €  (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
ΘΕΜΑ 8o: Έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2012.
ΘΕΜΑ 9o: Διαπλάτυνση οδού Ν. Μουδανιών – Ποτίδαιας.
ΘΕΜΑ 10o: Τροποποίηση της υπ΄ αρ. 210/23.6.2011 απόφασης Π.Σ. της Π.Κ.Μ. (ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ )
ΘΕΜΑ 11o: Δωρεάν παραχώρηση της κυριότητας του σχολικού λεωφορείου με αρ. κυκλ. ΚΗΙ 9509 στην Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Σ.Ε.Π.Ε. ) Δήμου Σερρών - Ειδικό Δημοτικό Σχολείο  Σερρών.
ΘΕΜΑ 12o: Παραχώρηση για χρήση οχημάτων  της πρώην ΠΚΜ/ΔΕΣΕ Γραφείο Σερρών, στους Δήμους  Αμφίπολης, Ν. Ζίχνης  & Βισαλτίας της Π.Ε. Σερρών, ΓΟΕΒ Πεδιάδος Σερρών και  ΔΤΕ/ΠΕ Ημαθίας.
ΘΕΜΑ 13o: Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε πρόταση της ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε. – Ο.Τ.Α. για την υλοποίηση έργου στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE + Nature .
ΘΕΜΑ 14o:Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με την επωνυμία «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με διακριτικό τίτλο «Ε.Σ.Α.Ν.Σ. Α.Α.Ε.» με τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του Καταστατικού. 
ΘΕΜΑ 15o: Ορισμός Εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας με την επωνυμία: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΔΗΜΟΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΜΙΚΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
ΘΕΜΑ 16o: Έγκριση παράτασης μεταφοράς μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
ΘΕΜΑ 17o: Εισήγηση για την απευθείας ανάθεση  της εκπόνησης της μελέτης «Διερεύνηση δυνατοτήτων ανάπτυξης Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα – Καϊμάκτσαλαν» στην Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ) και εξουσιοδότηση υπογραφής της σύμβασης.
ΘΕΜΑ 18o: Θέσπιση παγίων χορηγημάτων καθαριότητας υπηρεσιών που στεγάζονται εκτός του διοικητηρίου της Π.Ε. Πέλλας οικονομικού έτους 2012.
ΘΕΜΑ 19o: Τροποποίηση της υπ. αριθμ.45/24-02-2011 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία αφορά στην «Εξουσιοδότηση για υπογραφή επιταγών και εντολών πληρωμής Π.Ε. Πέλλας».
ΘΕΜΑ 20o: Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και Δήμου Πέλλας για την εκτέλεση από την Π.Ε. Πέλλας του έργου: «Κατασκευή νέας γέφυρας στο δρόμο Μεσιανό – Γιαννιτσά» προϋπολογισμού 500.000 €.
ΘΕΜΑ 21o: Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και Δήμου Πέλλας για την εκτέλεση από την Π.Ε. Πέλλας του έργου: «Συντήρηση τμημάτων οδοστρώματος δρόμου Κρύας Βρύσης – όρια Ν. Ημαθίας» προϋπολογισμού 300.000 €.
ΘΕΜΑ 22o: Παράταση Διοικητικού Μισθωτηρίου Συμβολαίου για τη στέγαση του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας Πολυκάστρου. 
Εισηγητής: Χρήστος Γκουντενούδης,  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς.
ΘΕΜΑ 23o: Επανυποβολή  τροποποιημένου προγράμματος έργων και εργασιών Δημόσιας Δασοπονίας για χρηματοδότηση από τον Ειδικό Φορέα Δασών (Πράσινο Ταμείο) οικονομικού έτους 2011. 
Εισηγητής: Χρήστος Γκουντενούδης,  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς.
ΘΕΜΑ 24o: Επανυποβολή  τροποποιημένου προγράμματος έργων και εργασιών Δημόσιας Δασοπονίας για χρηματοδότηση από Δημόσιες Επενδύσεις και ΣΑΕΠ 008. 
Εισηγητής: Χρήστος Γκουντενούδης,  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς.
ΘΕΜΑ 25o: Κατάργηση του ειδικού λογαριασμού Ιατρικής Αντίληψης & Ασφάλισης Ν. Κιλκίς.
Εισηγητής: Χρήστος Γκουντενούδης,  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς.
ΘΕΜΑ 26o: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων τελών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
ΘΕΜΑ 27o: Κατακύρωση αποτελεσμάτων διαπραγμάτευσης συμπληρωματικών δρομολογίων του έργου μεταφορά μαθητών, έγκριση υπογραφής συμβάσεων παράτασης και συμβάσεων νέων δρομολογίων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας έως 31-12-2011 και τροποποίηση δρομολογίων που εγκρίθηκε με την αρ. 321/2011 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (αρ. 822/2011 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής).
ΘΕΜΑ 28o: Υποβολή πρότασης στο πλαίσιο της υπ. αριθμ. 16/02-09-2011 πρόσκλησης του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης  για υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013
ΘΕΜΑ 29o: Έγκριση δικαιολόγησης απουσιών από συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας του κ. Μάρκου Μπόλαρη (από αναβολή).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.