Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση της Χρύσας Αράπογλου με τον γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη

Το μοντέλο ανάπτυξης της τεχνολογικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης στην Γερμανία και τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών και ανταλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες, συζήτησαν σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Χρύσα Αράπογλου με τον Γερμανό Πρόξενο της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη, κ. Wolfgang Hoelscher- Obermaier.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία ήταν α παρόντες και ο Γενικός Διευθυντής του Γκαίτε στην Θεσσαλονίκη κ. Peter Panes, o κ. Bausewein Gerd Oskar από το Cedepof, ο κ. Οδυσσέας Αθανασιάδης από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, η κ. Γεωργία Γκουντίνου από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υπεύθυνος για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, εξετάστηκε η προοπτική της συνεργασίας σε επίπεδο δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης , κυρίως στον τομέα της πρακτικής άσκησης και μαθητείας σε επαγγελματικούς χώρους και επιχειρήσεις των δύο χωρών. Όπως δήλωσε η κυρία Αράπογλου: « Η πρακτική άσκηση των μαθητών σε επιχειρήσεις του εξωτερικού, κατ’ αντιστοιχία με το πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus που ισχύει για τον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση που θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εξεταστούν οι τρόποι και οι δυνατότητες εφαρμογής της»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.