Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η «τρέλα» του στίβου

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μηναρετζής Προπονητής Στίβου
Πριν από αρκετό διάστημα, είχα επισημάνει αυτό που όλοι διέβλεπαν. Την αδυναμία δηλαδή της πολιτείας να συνδράμει οικονομικά μέσω του προϋπολογισμού τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. 
Η μείωση είναι τεράστια και τα προβλήματα που δημιουργεί αξεπέραστα. Ήδη πολλά κολυμβητήρια, όπου υπάρχουν, υπολειτουργούν λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης και το ίδιο συμβαίνει στις κλειστές αίθουσες βόλεϊ, μπάσκετ, χάντμπολ κλπ.
Όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες έχουν επισημάνει τα προβλήματα που έρχονται, ο δε ΣΕΓΑΣ ανέστειλε πρόσφατα τη λειτουργία του με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Στην προπόνηση στίβου βέβαια, η ύπαρξη κλειστού γυμναστηρίου κατά τη χειμερινή περίοδο διευκολύνει αγωνίσματα αλμάτων κυρίως και από κοντά τους δρόμους ταχύτητας και τη σφαίρα από τις ρίψεις. Στο Κιλκίς, δυστυχώς φυσικά, δεν διαθέτουμε ακόμη ούτε αυτό και οι προοπτικές να ολοκληρωθεί το κλειστό προπονητήριο κάτω από τις κερκίδες με τον εργολάβο του έργου απλήρωτο από την ΓΓ Αθλητισμού, φαντάζει όνειρο απατηλό.
Οι δρομείς των αποστάσεων βέβαια, έχουν μάθει να προπονούνται σε ανοιχτούς κυρίως χώρους, ωστόσο η σωστή προετοιμασία τους προϋποθέτει και την ύπαρξη κλειστής αίθουσας.
Τα γράφω όλα αυτά, για να καταλήξω στο εξής: οι αθλητές του στίβου, πάρει δεν πάρει χρήματα ο ΣΕΓΑΣ, θα προπονούνται «βρέξει – χιονίσει».
Οι απλήρωτοι προπονητές θα τους παρακολουθούν κάτω από τη βροχή και το κρύο και όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες και οι μεν και οι δε θα κάνουν αυτό που αγαπούν. Δηλαδή προπόνηση.
Και τότε είχα γράψει και τώρα ξαναγράφω κάτι που οι «στιβικοί» γνωρίζουν καλά. Με δικές τους θυσίες, με αυταπάρνηση και «τρέλα» θα συνεχίσουν να γυμνάζονται, ευελπιστώντας ότι και αγώνες θα γίνουν το καλοκαίρι και τα στάδια θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν παρά τα λειτουργικά τους προβλήματα.
Διαφορετικά η Ελλάδα, η κοιτίδα δηλαδή του ερασιτεχνικού αθλητισμού, θα έχει πεθάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.