Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ερώτηση Κιλτίδη σχετικά με την εξαίρεση των χώρων στάθμευσης από το έκτακτο ενιαίο τέλος ακινήτων

Κύριε Υπουργέ
Γνωρίζουμε όλοι, ότι η οικονομική κρίση, την οποία βιώνουμε και η οποία έχει ως παραμέτρους την κοινωνική, την πολιτική και γενικά την κρίση θεσμών και αξιών, οδήγησε στη λήψη σκληρών και επώδυνων, για τους πολίτες, μέτρων, που με την σειρά τους, έφεραν την οικονομική δυσπραγία και οδήγησαν σε απόγνωση όλους τους Έλληνες.
Η αναγκαιότητα, Κύριε Υπουργέ, για σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή, δεν θα πρέπει να παραβλέπει τον θεμελιώδη κανόνα μιας ευνομούμενης πολιτείας, ενός κοινωνικού κράτους, της ισονομίας και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Εξάλλου το ίδιο ορίζει και επιβάλλει και η Συνταγματική μας επιταγή.
Το έκτακτο τέλος ακινήτων, Κύριε Υπουργέ, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και επιμέλειας, προς αποφυγή λαθών και αδικιών. Είναι γεγονός ότι επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, ιδίως των ασθενέστερων οικονομικά και κοινωνικά συμπολιτών μας. Πλήττει όμως και αρκετές κατηγορίες επαγγελματιών μεταξύ των οποίων και τις εκμεταλλεύσεις πάρκινγκ.
Ο άδικος χαρακτήρας του συγκεκριμένου μέτρου, καθώς και ο υπολογισμός του τέλους, θα πρέπει να επανεξετασθούν, σε περιπτώσεις όπως αυτή που αφορά την ιδιοκτήτρια πάρκινγκ στο Κιλκίς, η οποία καλείται να καταβάλει το ποσό των 11.306€, λόγω της μεγάλης έκτασης του κτηρίου, ποσό όμως που είναι εντελώς δυσανάλογο του μικρού τζίρου ενός επαρχιακού πάρκινγκ, με πληρότητα κάτω του 50%.
Μια δίκαιη και λογική θεώρηση του προβλήματος, θα επέβαλε, Κύριε Υπουργέ, την εξαίρεση των χώρων στάθμευσης, όπως στις βιοτεχνίες και βιομηχανίες ή την μη χρέωση του όλου εμβαδού των χώρων ή τέλος την μείωση του συντελεστή στην τιμή ζώνης (υπόγειοι χώροι-απλές κατασκευές).
Γι΄ αυτό ερωτάσθε :
- Προτίθεστε, αφού λάβετε υπόψη τα ανωτέρω, να προβείτε σε επανεξέταση της επιβολής ή μη, του έκτακτου τέλους ακινήτων, στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, ή στην χειρότερη περίπτωση να εξετάσετε το ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου υπολογισμού του;

3 σχόλια:

  1. κιλτιδη εχεις χρεος να κανεις κατι για τον νομο που σε αναδειξε στο πανελληνιο και συ ω εσυ τον παρατησεσς απλα και τσουπ να σαι στην Α θεσσαλονικης!!!!! τι να κανω τωρα ΛΑΟΣ ΘΑ ΘΕΛΑ ΙΣΩς ΚΑΙ να θελω ακωμα να ψηφισω αλλα και εδω τωρα εσυ μας τα χαλας ισως τωρα με τον ΒΑΦΕΙΑΔΗ να ψηφισω σε παρακαλω πολυ μακρια απο το παιδι αυτο βλεπω πωσ ειναι καθαρο κοιτα μην το λερωσεις καταλαβεσ\ς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΙΛΤΙΔΗ ΘΕΛΩ ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.