Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Αντιμνημονιακή συγκέντρωση της λαϊκής δεξιάς


Του…αντιμνημόνιου έγινε χθες στην ομώνυμη (μάλιστα) ταβέρνα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραμματέας συνδικαλισμού της ΝΔ Γιάννη Μανώλη αλλά και της νεοσυσταθείσας «Αντιμνημονιακής Οργανωτικής Επιτροπής». Στους τοίχους ήταν αναρτημένα πανό, στα τραπέζια υπήρχε έντονη «αντιμνημονιακή» διάθεση και στις καρέκλες όλη η αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία.
Πλήθος στελεχών, όπως ο Διευθυντής του γραφείου του Α. Σαμαρά Κώστας Μπούρας, ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μουρούτης, ο Γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Ζωντανός, ο Γραμματέας πολιτικής τεκμηρίωσης Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Γραμματέας κινητοποίησης Αλέκος Κόκκαλης, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκους Κιουτσούκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Κώστας Λουράντος, το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Αναγνωστάκος ο οποίος μάλιστα διάβασε και το αγωνιστικό μήνυμα των μελών της «Αντιμνημονιακής Οργανωτικής Επιτροπής». Και φυσικά η “ψυχή της βραδιάς”, Γιάννης Μανώλης

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Όπως γράφουμε και στην πρόσκληση μας, με τους περισσότερους από σας βρεθήκαμε σε πλατείες και σε δρόμους σε συγκεντρώσεις και σε πορείες, σε ειρηνικές πολιτικές λαїκές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις, ενάντια στο μνημόνιο και στην κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Μας ένωσαν και μας ενώνουν οι αρχές μας κι οι ιδέες μας και η αταλάντευτη στάση μας, απέναντι σε μια εθνοκαταστροφική πολιτική.
 Ποτέ δεν κρύψαμε που ανήκουμε. Αντίθετα με θαρραλέα φωνή βροντοφωνάξαμε ότι ανήκουμε στη μεγάλη φιλελεύθερη πατριωτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ότι πιστεύουμε στο κοινωνικό φιλελευθερισμό όπως καθορίσθηκε από τα Συνέδρια της ΝΔ, ότι κινούμαστε στο χώρο της Λαїκής Δεξιάς.
Η Λαїκή Δεξιά είναι γέννημα θρέμμα της κοινωνίας, είναι σπλάχνο από τα σπλάχνα του Λαού.
Και τη ταυτότητα του λαїκοδεξιού την παίρνεις στις πλατείες και στους δρόμους, στους αγώνες, στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στα συνδικάτα, στις γειτονιές, στους χώρους αντιπαράθεσης, στους χώρους της δουλειάς και της παραγωγής.
Είναι τίτλος πολιτικής τιμής κι αξίας, βαρύ πολιτικό ένσημο, που κερδίζεται με χρόνια, συνέπεια και αγώνες και δεν κυκλοφορεί σε κομματικές μπουτίκ, σε προστατευόμενους και φυλασσόμενους χώρους και σε κοσμικές εκδηλώσεις life style.
Για όλους εμάς Λαїκή Δεξιά σημαίνει συμμετοχή στη κοινωνία, σημαίνει εργασία, σημαίνει αρχές, σημαίνει παραγωγικές δυνάμεις, σημαίνει αγάπη για την πατρίδα και το `Εθνος….
`Ολοι εμείς της Λαїκής Πατριωτικής Δεξιάς που από την πρώτη στιγμή είπαμε δυνατά και χωρίς κανένα δισταγμό ΟΧΙ στο Μνημόνιο. `Ολοι εμείς που στηρίξαμε την ομολογουμένως δύσκολη αυτή απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, όταν Ευρωπαίοι εταίροι και φίλοι και συναγωνιστές μας μέσα στη ΝΔ λοξοκοίταζαν, πίεζαν και χαμογελούσαν κοιτάζοντας προς το ΔΝΤ και το Μνημόνιο.
Και δυστυχώς επαληθευτήκαμε στη στάση μας αυτή, γιατί σήμερα ακόμα κι οι πρωτοκλασσάτοι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και φερέλπιδες αυριανοί ηγέτες του, ομολογούν οι ίδιοι την αποτυχία του Μνημονίου και της πολιτικής του.
Και κάτι ακόμα. Για την παταγώδη αποτυχία του μνημονίου που και οι ίδιοι οι πρωτομάστορες του παραδέχονται, υπάρχουν ευθύνες. Και πρέπει να αποδοθούν.
Δεν αγιοποιούνται και δεν καθάρονται οι επίδοξοι διάδοχοι στο ΠΑΣΟΚ να ομολογούν την αποτυχία τους, και να μη φταίει κανείς τους.
Οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν.
Σ’ αυτή τη χώρα δεν θα πληρώνουν μόνο οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι αδύναμοι και η νέα γενιά που ξενιτεύεται.
Αυτή τη φορά θα πληρώσουν. Και θα πληρώσουν ακριβά.
Δικαιωθήκαμε, για την αποτυχία του Μνημονίου, όταν γεμίζαμε πλατείες και λεωφόρους μαζί με απλούς πολίτες φίλους της ΝΔ, αλλά και άλλων κομμάτων όταν συνυπήρχαμε και διεκδικούσαμε από κοινού την πτώση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και την ανατροπή του Μνημονίου.
Επεχείρησαν να διχάσουν το Λαό και να μιλήσουν για τις συντεχνίες που φταίνε για όλα. Αυτοί που κομματικοποίησαν το κράτος, που δημιούργησαν τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη συντεχνία του πολιτικού κατεστημένου, πήγαν να χωρίσουν τους εργαζομένους και το λαό, σε δημοσίους υπαλλήλους και σε εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Πήγαν να στήσουν μιά νέα εμφύλια διένεξη.
Απέτυχαν παταγωδώς.
Τους απαντάμε ότι στους δρόμους και τις πλατείες ενάντια στο Μνημόνιο δεν ήταν και δεν είναι οι συντεχνίες. ‘Ηταν και είναι ο Λαός.

Για όλους εμάς το Μνημόνιο σημαίνει Εθνική υποταγή, κοινωνική εξαθλίωση, βάρη και χαράτσια σε βάρος του λαού, απώλεια των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, κερδοσκοπικά παιχνίδια του διεθνούς παρασιτικού κεφαλαίου σε βάρος της πατρίδας μας, λουκέτα, ανεργία και απόγνωση.
Και το Μνημόνιο αυτό, όπως κι αν λέγεται είτε Μνημόνιο Ι είτε ΙΙ, είτε όπως αλλοιώς, είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνον να μην το δεχτούμε αλλά και να το πολεμήσουμε.
Κι αυτό είναι το μήνυμα μας προς όλους τους παραλήπτες, και προς όλες τις κατευθύνσεις.
Είναι η δική μας κόκκινη γραμμή.
Προορισμός μας είναι η Ανατροπή του Μνημονίου, η ανάπτυξη της πατρίδας, η ευημερία του Λαού μας.
Το μέσον για τον προορισμό αυτό είναι οι εκλογές άμεσα, και η αυτοδυναμία της ΝΔ.
Για να πετύχει η ΝΔ το στόχο αυτό της αυτοδυναμίας και της ανατροπής του Μνημονίου, χρειάζεται στρατηγική, ενότητα, συμπαράταξη όλων των Πατριωτικών δυνάμεων, αγώνας και σκληρή δουλειά.
Στον αγώνα για την επιβίωση της πατρίδας δεν περισσεύει κανένας.
Κι από το προσκλητήριο αυτό του αγώνα και της νίκης που δεν πρέπει να αργήσει να έρθει με τις εκλογές, την ανατροπή του Μνημονίου και την αυτοδυναμία της ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό, δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Εμείς όλοι πάντως θα είμαστε εκεί. Δύναμη ελπίδας και ανατροπής των όρων του Μνημονίου.
Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.
Καλές Γιορτές ,Καλά Χριστούγεννα,
Το νέο ‘Ετος ας είναι έτος Ανατροπών και Ανασύνταξης της Πατρίδας μας,
Κι ας μην ξεχάσουμε ότι αυτές τις γιορτές θα τις γιορτάσουμε καλύτερα, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας σε όσους την έχουν ανάγκη.
Η ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

2 σχόλια:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.