Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πόλος έλξης το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Κιλκίς

Πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους έχει καταστεί τις τελευταίες ημέρες η πλατεία Ειρήνης στην πόλη του Κιλκίς, όπου λειτουργεί για πρώτη χρονιά το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, από το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα, ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι όλη αυτή η προσπάθεια είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών ανθρώπων τους οποίους και ευχαρίστησε, όπως τους συμμετέχοντες φορείς, τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές και ιδιαιτέρως τον καλλιτέχνη Χάρη Ισχνόπουλο που φιλοτέχνησε το χωριό. Ανακοίνωσε δε, ότι η δημοτική αρχή ανταποκρινόμενη στην ανάγκη του κόσμου για καθιέρωση παρόμοιων εκδηλώσεων, θα συνεχίσει να εργάζεται εντατικά έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα νέο θεσμό για την πόλη του Κιλκίς.
Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε κατασκευές με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς, αφήγηση παραμυθιών από το ΝΗΡΕΑ, χριστουγεννιάτικη συναυλία από τους Alan Dulan του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς, κέρασμα καλωσορίσματος στους επισκέπτες του χωριού που προσέφεραν δωρεάν ζαχαροπλαστεία της πόλης (Άρτος, Γωνία, Ρουαγιάτε, Σαββίδης, Σίστερς, Σοκολατίνι, Τσαχουρίδης), καθώς και υποδοχή των καλεσμένων από τα σκανδαλιάρικα ξωτικά του χωριού, τα οποία και θα περιηγούνται στο χώρο καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.
Αντίστοιχα την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου έλαβαν χώρα κατασκευές από το Τοπικό Τμήμα Σώματος Ελλήνων Οδηγών, παραμύθια από το ΝΗΡΕΑ, το θεατρικό δρώμενο "Καλικάντζαροι εναντίον Ξωτικών" από το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήριο του Δήμου Κιλκίς και αλευρομαχίες. Την ίδια στιγμή εθελοντές μοίραζαν τσάι, προσφορά της εταιρείας Lipton. Δυστυχώς ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε στην Παιδική Χορωδία του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς να ομορφύνει ακόμη περισσότερο τη ατμόσφαιρα με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της. Νωρίτερα την Τρίτη, το χωριό πρόλαβαν να επισκεφθούν μαθητές της Έκτης Δημοτικού σχολείου του Δήμου Δοϊράνης των Σκοπίων, οι οποίοι βρίσκονταν στο Κιλκίς στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής μαθητών.

Οι δραστηριότητες Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν δεν φαίνεται να πτοούν τον κόσμο του Κιλκίς και ειδικά τις λιλιπούτειες παρουσίες, που καθημερινά συρρέουν στην Πλατεία για να απολαύσουν το ξεχωριστό και όμορφο χριστουγεννιάτικο σκηνικό, να φιλοτεχνήσουν στο Σπίτι των Κατασκευών μοναδικές δημιουργίες όπως κάρτες, ζωγραφιές, χριστουγεννιάτικα στολίδια κ.α. (τις οποίες παίρνουν μαζί τους ως ενθύμια), να ακούσουν παραμύθια από έμπειρες παραμυθούδες, να επισκεφθούν τον γλυκύτατο Αϊ Βασίλη στο πανέμορφο σπιτάκι του, να φωτογραφηθούν μαζί του και να πάρουν βεβαίως το δωράκι τους.
Αυτά βέβαια λαμβάνουν χώρα εντός των σπιτιών. Γιατί στον αύλειο χώρο του χωριού αναπτύσσονται κι άλλες ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές δραστηριότητες, που προσελκύουν όλες τις ηλικίες. Ο λόγος βέβαια για τη ζωγραφική προσώπου (face painting) που γίνεται με εορταστική διάθεση και αγάπη από μαθήτριες της Σχολής Αισθητικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς και την διαδικασία βαπτίσματος του χωριού. Ειδικότερα, σε ότι αφορά την τελευταία, έχει τοποθετηθεί κάλπη η οποία δέχεται προτάσεις ονομάτων για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς. Το όνομα που θα επιλεγεί θα ανακοινωθεί την τελευταία ημέρα.
Βέβαια οι δράσεις δεν σταματούν εδώ, γιατί το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις και επιφυλάσσει καθημερινές εκπλήξεις και happenings.
Στο Χωριό λειτουργεί όμως και το εξαιρετικά επίκαιρο “Σπίτι της Αγάπης”, με τη βοήθεια εθελοντών. Στο εν λόγω σπιτάκι θα επιτελείται σημαντικό έργο, καθώς θα συγκεντρώνονται ποσότητες τροφίμων και όχι μόνο, από δωρεές και προσφορές ιδιωτών αλλά και όσων το επιθυμούν, οι οποίες θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που δημιουργεί ο Δήμος Κιλκίς για τις ανήμπορες και άπορες οικογένειες του νέου διευρυμένου Δήμου Κιλκίς. Ήδη, η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής είναι πολύ θετική και στην όλη προσπάθεια, γίνεται κατανοητό ότι οποιαδήποτε προσφορά θα ήταν εξαιρετικά σημαντική για τους συνανθρώπους μας.
Όσο για το τσουχτερό κρύο, η διοργανώτρια αρχή έχει φροντίσει να ζεστάνει... παραδοσιακά τους εκλεκτούς επισκέπτες της με την μεγάλη φωτιά και τα ξύλα που έχουν στηθεί στο κέντρο του χωριού.

Ώρες λειτουργίας Τα Σπιτάκια θα είναι ανοικτά και θα λειτουργούν με προγραμματισμένες δραστηριότητες ως εξής: 21, 22 και 23/12 από 17:00 έως 20:00.
24/12 από 11:00 έως 13:00
27, 28, 29 και 30/12 και πρωινές ώρες 11:00-13:00 και απογευματινές 17:00-20:00

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Τετάρτη 21/12
18:00 Μελωδίες Χριστουγέννων από την Παιδική Χορωδία του Αρμονικού Ωδείου Κιλκίς.
Πέμπτη 22/12
17:30 Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από την Φιλαρμονική Μπάντα Δήμου Κιλκίς.
18:00 Μαθητική Χορωδία του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς υπό τις οδηγίες της Καραλαζάρου
Παρασκευή 23/12
19:00 "Μυρωδιές και Αρώματα Χριστουγέννων". Βραδιά με γευστικό ζεστό κρασί και ψημένα κάστανα σε φουφούδες με τη συνοδεία Dj.
Σάββατο 24/12
11:00-13:00 "Επέλαση" στο Χωριό από Χριστουγεννιάτικες μασκότ (Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, Ελαφάκι, Τάρανδος, Χιονάνθρωπος) και όχι μόνο. Την ίδια στιγμή ο Αϊ Βασίλης θα μοιράζει δώρα, προσφορά των καταστημάτων “Ανανιάδης” και “Κούκου”.
Τρίτη 27/12
17:30 Γιορτινές μελωδίες από την Φιλαρμονική Μπάντα Δήμου Κιλκίς
Τετάρτη 28/12
17:30 Γιορτινές μελωδίες από την Φιλαρμονική Μπάντα Δήμου Κιλκίς
18:30 Συναυλία από την ομάδα του Τμήματος Κρουστών ενηλίκων του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς, υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του Λευτέρη Αγγουριδάκη.
Πέμπτη 29/12
17:30 Γιορτινές μελωδίες από την Φιλαρμονική Μπάντα Δήμου Κιλκίς
Παρασκευή 30/12
18:00 "Αλμυροί Κουραμπιέδες" Παιδικό θεατρικό δρώμενο με πρωταγωνιστές τα σκανδαλιάρικα ξωτικά Έλγουντ και Όμπερον. Από το σκηνικό δεν θα λείψουν ξυλοπόδαροι, χιονάνθρωποι και φυσικά ο Άγιος Βασίλης με το έλκηθρό του.

Συμμετέχοντες τοπικοί φορείς και σύλλογοι Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης (Σπίτι Κατασκευών 23/12)
Kέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Π.Ε. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” (Σπίτι παραμυθιού 19-23/12, 29/12 πρωί και 30/12 απόγευμα)
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Σπίτια Κατασκευών και Παραμυθιού 28-29/12 απόγευμα)
Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών (Σπίτι Κατασκευών 21 και 22/12
Σχολή Αισθητικής ΕΠΑΣ Κιλκίς (Face painting 19-23/12 και 27-29/12 απογεύματα)
ΚΔΑΠ ΜΕΑ Κιλκίς (Σπίτι Κατασκευών και Face painting 24/12 και 27-30/12 πρωινά)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.