Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Έτσι θέλω τον πρωθυπουργό μου

Γράφει ο Λάζαρος Κοτσανίδης                                           Σε διάγγελμα του πρός τον Ελληνικό λαό, σε όλα τά Μ.Μ.Ε να εξηγήσει με ηλικρίνεια και σαφήνεια, απλοϊκά και έντιμα την κατάσταση της χώρας και να ζητήσει τήν κατανόηση του Ελληνικού λαού στά παρακάτω επώδυνα μέτρα που θα λάβει για το 2012 και την ανάκαμψη της οικονομίας.                      1.- περικοπή κατά 50% των δαπανών, συμπεριλαμβανομένου και του μισθού του Προέδρου της Δημοκρατίας.
2.- περικοπή κατά 50% της δαπάνης, του μεγάρου Μαξίμου συμπεριλαμβανομένου και του μισθού του ιδίου του πρωθυπουργού.
3.- περικοπή κατά 50% των μισθών όλων των υπουργών.


4.- κατάργηση όλων των Υφυπουργών, ωστε να έχουμε μιά ολιγομελή Κυβέρνηση τα δέ καθήκοντα αυτών να εκτελούνται από του γενικούς διευθυντές οι οποίοι δέν θα είναι οι εκλεκτοί του κάθε Υπουργού, αλλά θα κρίνονται και θα προωθούνται από τις τάξεις των μονίμων υπαλλήλων, με αξιοκρατικά κριτήρια.
5.- κατάργηση όλων των βουλευτικών προνομίων ,και μείωση του μισθού τους ώστε τό ανώτατο επίπεδο να μη ξεπερνά τίς 6.000 ευρώ.
6.- καθιέρωση σε όλους τους Δ/τας ΔΕΚΟ και λοιπών υψηλά αμοιβόμενων οργανισμών ως ανώτερο πλαφόν μισθού τα 5.000 ευρώ ανά μήνα.
7.-καθιέρωση σέ όλους τους Δημάρχους της χώρας, ως ανώτατο οριο αμοιβής τους τις 3.000 ευρώ.
8.- κατάργηση όλων των εμμίσθων θέσεων των αιρετών [αντιδημάρχων, προέδρων Δ.Σ προέδρων ........ κ.λ.π.] και ανάθεση των καθηκόντων σε υπαλλήλους με κριτήρια όπως προανέφερα χωρίς επιπροσθετη αμοιβή.
9.-πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο τουλάχιστον για μιά πενταετία και κλείσιμο όλων των νεκρών οργανισμών ,με ανάλογη αξιοποίηση των υπαλλήλων σέ υπηρεσίες που έχουν ανάγκη.
10.-κατάργηση των Κοινωνικων παροχών, σε Ε.Ο.Τ – Ι.Κ.Α.- Ο.Γ.Α. Λ.Α.Ε - και λοιπών ταμείων [επταήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια ανά την χώρα,τριήμερες εκδρομές, δωρεάν παροχή δωροεπιταγών σε βιβλία, δωρεάν εισητήρια σε θέατρα, δωρεάν εισητήρια σέ μουσιακούς χώρους, κ.λ.π.] διότι με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο δέν γίνεται.
11.- έλεγχος όλων των φορολογικών δηλώσεων σε συνδιασμό με το Ε 9 [όταν από την δήλωση του κάθε φορολογουμένου σε συνδιασμό με την ακίνητη περιουσία του διαπιστώνεται φορολογική απάτη η διαφυγή, με συνοπτικές διαδικασίες εφόσον δέν μπορεί ο φορολογούμενος να αποδείξει την ακίνητη του περιουσία, να κατάσχετε υπέρ του Κράτους .]
12.- επιβολή φορολογίας 20% σε όλες τις αγροτικές επιδοτήσεις που ξεπερνούν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ.
13.- πάταξη της διαφθοράς στο Δημόσιο [υπάλληλοι που διασπαθίζουν τό Δημόσιο χρήμα, ή προσπαθούν με διάφορους τρόπους να εισπράξουν παράνομα χρήματα, να απολύονται αυτοδίκαια από το Δημόσιο και να κατάσχεται η κινητή και ακίνητη περιουσία των, ως επίσης και τοιχόν καταθέσεις αυτών.
14.- Οι υπάλληλοι που υπηρετούν αποσπασμένοι σέ διάφορα υπουργικά η βουλευτικά γραφεία επανέρχονται στην Υπηρεσία τους, συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών.
15.- περιορισμός κατα 50% και έλεγχος όλων των κρατικών αυτοκινήτων για τις ασκοπες μετακινήσεις των, [π.χ. Βουλευτές, Δήμαρχοι και Νομάρχες κάνουν προεκλογικό αγώνα με τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας γιατί αραγε;].
16.- Η περιφρούριση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ως και της πάσης φύσεως διαμαρτυρίας, να γίνεται ευθύνη των διοργανωτών και να καταλογίζεται σε αυτούς τοιχόν ζημίες σε περιουσίες τρίτων.
18.-Οσοι εκ των Ελλήλων διοχέτευσαν σέ ξένες τράπεζες χρηματικά ποσά για τα οποία δέν φορολογήθηκαν να τους επιβληθεί φόρος 50% επι του ποσού που κατέχουν.
19.- καθιέρωση εκ νέου των αποδείξεων ,συμπεριλαμβανομένου των πάσης φύσεως δαπανών Ο Τ Ε - Δ Ε Η - κ.λ.π. το δέ ποσό που απομένει πέραν των 5.000 να φορολογείται με συντελεστή 10%.
20.-Γιατροί - Δικηγόροι - Πολιτικού Μηχανικοί - εργολάβοι - επιχηρηματίες - εμποροι - βιοτέχνες και λοιπές κατηγορίες που συλλαμβάνονται να μήν εκδίδουν αποδείξεις ή Τιμολόγια να κλείνει η επαγγελματική τους στέγη τουλάχιστον για έξι μήνες.
[στα παραπάνω είκοσι σημεία μπορώ να προσθέσω πλείστες σκέψεις προς εφαρμογή των ]
Με αυτήν τήν τοποθέτηση λοιπόν, θα ήθελα τόν νέο μου πρωθυπουργό, για να μου δώσει να καταλάβω οτι πράγματι η πατρίδα μου έχει πρόβλημα και κινδυνεύει, να νοιώσω και εγώ τό αίσθημα του δικαίου που μου πετσοκόψανε τόν μισθό μου, που με θέσανε σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς [ ΕΦΕΔΡΕΙΑ] χωρίς να ξέρω εάν αυριο θα πάρω την σύνταξη μου η το ΕΦΑΠΑΞ για το οποιό τριάντα πέντε χρόνια πληρώνω.
Τότε και μόνον τότε θα καταλάβουν τα εκατομύρια των Ελλήλων που νοιώσανε μέχρι σήμερα τι θα πει μνημόνιο ότι μάλλον κάτι πάει να γίνει, τότε και μόνον τότε, θα σταματήσουν τις απεργίες και τα κινήματα των πλατειών, και οι απεργίες,
Και ένα παράδειγμα προς μίμηση για τους πολιτικάντιδες, που μας κυβερνούν [έμαθα τελευταία οτι ο Γερμανός Καγκελάριος ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ όταν ανέλαβε μείωσε τόν μισθό του έναντι του προκατόχου του, συμπαρασύροντας όλους τους μισθούς και έφτασε σε περικοπή 10 Μάρκων τότε των εργαζομένων] αν είναι έτσι μπράβο του και ας το δούν οι πολιτικοί μας.

Εχαριστώ για την φιλοξενία.

2 σχόλια:

  1. esi eisai apo aytoys toys ellines pou pisteuis oti ayta ftene kai ftasame se auto to simio an to posteyis kaneis poli megalo la8os kai sto lei h neolea poy pleon exei katalabei ti egine
    tora tetion pro8ipoyrgo ti na soy po den kseroyme
    ΟΜΑΔΑ Λ
    Υ.Γti doylia ipate kanete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ama voleytei o anthrwpos,meta grafei kai leei oti na nai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.