Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Δώστε δίμηνη παράταση στην εφαρμογή του νέου προγράμματος μεταφοράς μαθητών

Έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει τουλάχιστον δίμηνη παράταση στην εφαρμογή του νέου προγράμματος μεταφοράς μαθητών, που κανονικά θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία από την 9η Ιανουαρίου 2012, απευθύνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς εκτιμά ότι οι διαδικασίες που προβλέπουν οι νέες υπουργικές αποφάσεις επέφεραν μεγάλες και δικαιολογημένες καθυστερήσεις με αποτέλεσμα στις περισσότερες των περιπτώσεων να μην έχουν τελεσφορήσει οι διαγωνισμοί και να μην υπάρχουν ανάδοχοι για τα δρομολόγια.
Στην εισήγηση του, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΚΜ, ο Αντιπρόεδρος του και Δήμαρχος Θέρμης κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι στους περισσότερους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και όχι με ευθύνη των Διοικήσεών τους. «Συνεπώς, εάν η Κυβέρνηση επιμείνει στην εφαρμογή του σχεδίου σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα έχουμε ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα μετά τις 9 Ιανουαρίου», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μετά την εισήγηση του κ. Παπαδόπουλου το ΔΣ ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο η ΠΕΔΚΜ αξιώνει από την Κυβέρνηση:
1. Δίμηνη παράταση για να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί.
2. Πληρωμή των συμβάσεων που υπεγράφησαν και υλοποιούνται.
3. Να ξεκινήσουν από τώρα οι διαδικασίες για το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών της επόμενης χρονιάς.
4. Να εγκριθεί αύξηση στο τίμημα του έμφορτου χιλιομέτρου κατά 50% (από 20% που ισχύει) για να καταστούν γόνιμοι οι διαγωνισμοί.
Σύμφωνα με την εισήγηση που παρουσίασε ο κ. Παπαδόπουλος oι διαδικασίες που προβλέπει το σχέδιο (έλεγχος νομιμότητας, διαγωνισμοί, προθεσμίες, ενστάσεις κλπ) έχουν διαμορφώσει την εξής εικόνα στην Κεντρική Μακεδονία: Οι τρεις δήμοι της Π.Ε. Ημαθίας και ο Δήμος Θέρμης περιμένουν την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Δύο Δήμοι της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Παύλου Μελά) και πιθανόν ο Δήμος Νεάπολης- Συκεών προχωρούν στην επιδότηση μαθητών μετά από άγονους διαγωνισμούς. Σε τρεις δήμους εξετάζονται ενστάσεις, σε πέντε οι οικονομικές προσφορές και στους επτά της Π.Ε. Σερρών θα γίνουν συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ. Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Σίμος Δανιηλίδης, το ΔΣ σε ψήφισμά του θα εκφράσει την αντίθεση του στη γενικευμένη οριζόντια επιβολή τέλους προς ανεξαιρέτως όλους τους ιδιοκτήτες (είτε πρώτης κατοικίας είτε μεγάλης ακίνητης περιουσίας). Πάγια θέση της Αυτοδιοίκησης είναι η καθιέρωση ειδικού φόρου για την μεγάλη ακίνητη περιουσία, ο οποίος κατά ένα ποσοστό να αποδίδεται στην ΤΑ όπως ισχύει και σε όλες τις χώρες της ΕΕ με αυτοτελή μηχανισμό βεβαίωσης και είσπραξης και όχι μέσω της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.