Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Υπογραφή σύμβασης του έργου “Ανακαίνιση και επανάχρηση Αυστροελληνικής Καπναποθήκης στην πόλη του Κιλκίς”

Ένα νέο και αναγκαίο για την περιοχή πολιτιστικό χώρο, αποκτά η έδρα του καλλικρατικού Δήμου Κιλκίς με το έργο “Ανακαίνιση και επανάχρηση Αυστροελληνικής Καπναποθήκης στην πόλη του Κιλκίς”. Η σύμβαση του έργου μεταξύ του Δήμου Κιλκίς και της αναδόχου εταιρείας “Αμπατζής-Στομαχόπουλος Α.Τ.Ε. (ΑΣ Κατασκευαστική ΑΤΕ)”, υπεγράφη την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 στο Δημαρχείο Κιλκίς από τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα και τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Παναγιώτη Στομαχόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρη Τσαντάκη, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.
Οι εργασίες κατασκευής στο ιστορικό διατηρητέο μνημείο της πόλης όπως έχει χαρακτηριστεί, θα ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ η ολοκλήρωσή τους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προβλέπεται εντός 24 μηνών, ήτοι μέχρι το τέλος του 2013.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 (ΕΣΠΑ) και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 7 - Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην ΠΚΜ (Κωδικός Προτεραιότητας 59-Ανάπτυξη Πολιτιστικών Υποδομών Ο.Τ.Α.), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Η "ΑΣ Κατασκευαστική ΑΤΕ" αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου στον ανοικτό διαγωνισμό που διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβριο με την χαμηλότερη προσφορά (ποσοστό έκπτωσης 44,32%), η οποία επανακαθόρισε τον προϋπολογισμό του έργου στο 1.449.663,78 ευρώ με ΦΠΑ.
Στο κτίριο της Αυστροελληνικής Καπναποθήκης που βρίσκεται στην οδό Ν. Παναγιώτου, όπως προβλέπεται στη σύμβαση, θα διαμορφωθούν χώροι για τη φιλοξενία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου, διαφόρων περιοδικών εκθέσεων και μουσείου καπνού, καθώς και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου, όπως τα εργαστήρια φωτογραφίας, ζωγραφικής, κεραμικής και αγιογραφίας του ΟΠΟΝΓΑ.


1 σχόλιο:

  1. Καλά ρε καραγκιόζη Μπαλάσκα τι τραπεζομάντηλο είναι αυτό που φοράς?
    Ινδιάνος είσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.