Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για καρτέλ στην αγορά βασικών ειδών στην Ελλάδα

Ακόμη και 30% ακριβότερα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης πωλούνται στην Ελλάδα πολλά βασικά είδη διατροφής, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη. Οι βουλευτές, μάλιστα, κάνουν λόγο για καρτέλ στην αγορά τροφίμων και άλλων βασικών ειδών και επισημαίνουν ότι αν και η αγοραστική δύναμη των ελλήνων καταναλωτών έχει μειωθεί λόγω των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα, οι τιμές των βασικών προϊόντων στην Ελλάδα είναι ακριβότερες σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Την ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Κώστας Μαρκόπουλος, Κώστας Τζαβάρας και Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.
Επικαλούνται, μάλιστα σχετικές έρευνες και στοιχεία που δείχνουν ότι το «καπέλο» στις ελληνικές τιμές των βασικών προϊόντων φτάνει ακόμη και το 30%, κάτι που γεννά σημαντικά ερωτηματικά για τα ελλιπή μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του ανταγωνισμού από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης,
Οι βουλευτές ζητούν άμεση ενημέρωση για τις προθέσεις των αρμόδιων υπουργείων να λάβουν μέτρα ώστε να πιεστούν προς τα κάτω οι τιμές, να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, και να προστατευθεί το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας.
Πηγή: www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου