Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Να μιλήσουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια

Παρέμβαση της  Συντονιστικής επιτροπής Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία στο Πάικο
Παίρνοντας αφορμή τη δήλωση του Χρήστου Γκοντενούδη στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΦΥΛΛΟ 979 ΤΗΣ 15/12/2011 για το θέμα των εξορύξεων, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή του κ. Αντιπεριφερειάρχη στο γεγονός ότι, οι ενέργειες που προτείνει να γίνουν, όπως η διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων από τους δήμους του νομού, θα πρέπει να γίνουν γρήγορα, διότι αν μείνει μόνο στα λόγια θα βρούμε το θέμα των εξορύξεων <εντός των πυλών> και θα αναρωτιόμαστε τι έγινε και πώς έγινε.
Επίσης, να σημειώσουμε ότι στην ανακοίνωση του κάνει αναφορά για ενδεχόμενο εξορύξεων σε περιοχές του νομού. Κ. Γκοντενούδη δεν είναι κάτι υποθετικό , αλλά κάτι υπαρκτό ο θόρυβος όπως σωστά λέτε δεν αφορά το ενδεχόμενο εξορύξεων αλλά αντιθέτως, οι κύριοι που δεν είχαν καν την ευαισθησία να ενημερώσουν δημοτική αρχή κ περιφέρεια θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.
Η δημοτική αρχή Παιονίας παρουσίασε έγγραφο από το ΥΠΕΚΑ, απαντητική επιστολή, όπως καλά γνωρίζετε και ο ίδιος και δεν διέψευσε το θέμα των εξορύξεων.
Η ευαισθησία κ η εγρήγορση, όπως πολύ σωστά αναφέρετε, των πολιτών και των συλλόγων της περιοχής είναι δυστυχώς, η μόνη φωνή που ακούγεται αυτήν την στιγμή στο δήμο Παιονίας και στον Ν. Κιλκίς. Ελπίζουμε να ακολουθήσει και η φωνή της δημοτικής αρχής και περιφέρειας.
Τέλος θεωρούμε ότι το θέμα αντιμετωπίστηκε από πλευράς πολιτών και τοπικών συλλόγων με ιδιαίτερη προσοχή και δεν μπορεί κανείς να μας χαρακτηρίσει ούτε γραφικούς αλλά πάνω απʼ όλα ούτε πολίτες δεύτερης διαλογής.
Αυτό που ζητήσαμε και ζητάμε είναι αδιαπραγμάτευτο από την πλευρά μας.
Κανείς δεν θα πειράξει το ΠΑΙΚΟ. Βρείτε λύσεις και δώστε προτάσεις ανάπτυξης που δεν βλάπτουν κανέναν. Να είστε σίγουροι ότι σε τέτοιες θέσεις κανείς εκ των πολιτών και τοπικών συλλόγων δεν θα σταθεί εμπόδιο στην υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων που σέβονται πάνω απʼόλα τον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.