Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ

Μέσα στο κλίμα του Αγίου Δωδεκαημέρου εόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.
Παραμονή της εορτής του Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, το απόγευμα ετελέσθει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας με την συμμετοχή των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ο οποίος κήρυξε και τον θείον λόγον αναφερόμενος στον γεννηθέντα Κύριο ως ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (μεθ΄ ημών ο Θεός) τονίζοντας την χαροποιό παρουσία του σαρκωθέντος Θεού ευχόμενος στον εορτάζοντα Μητροπολίτη καλή Ποιμαντορία.


Ανήμερα της εορτής Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου ετελέσθει πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία Διακόνου στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ναό. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Χρυσοστόμου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ο οποίος τονίζοντας την διπλή σημασία του γεγονότος της ενανθρωπήσεως του Θεού, ότι ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός αναφερόμενος στην σχετική ομιλία του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου. Ο εορτάζων Μητροπολίτης απευθυνόμενος στον χειροτονηθέντα Διάκονο, ο οποίος θα είναι άμισθος, συνέδεσε το μυστήριο της Ιερωσύνης με την Θεία Λειτουργία, τόνισε την κρίσιμη εποχή στην οποία καλείται να διακονήσει το χριστεπώνυμο πλήρωμα και τον παρότρυνε να ζει μυστυριακή ζωή για να αναγεννάται συνεχώς. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Ιεράς Μητροπόλεως.
Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτου από τις Χορωδίες τις Μητροπόλεώς στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην Εκδήλωση ευχές απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο Εκπρόσωπος του Δημάρχου Κιλκίς κ. Αναστάσιος Αμανατίδης, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Κιλκίς κ. Βασίλειος Χατζηαποστόλου και ο πρόεδρος της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος κ. Βάιος Πράντζος. Οι τρεις Χορωδίες, του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κιλκίς «ΠΕΤΡΟΣ Ο ΓΛΥΚΥΣ» υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Μ.τ.Χ.Ε. και πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Γαϊτανίδης, του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του ως άνω Ιερού Ναού κ. Σάββα Ηλιάδη και του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Ευκαρπίας διεύθυνση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Ξενιτίδη έψαλλαν κάλαντα από όλη την Ελλάδα και τραγούδησαν παραδοσιακά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του πλήθους των συμμετεχόντων πιστών. Μετά την εκδήλωση ο Ποιμενάρχης δέχθηκε τις ευχές των πιστών και μοίρασε δώρα στα παιδιά. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας δέχθηκε τις ευχές των πιστών στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, μεταξύ αυτών οι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων και Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος και ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευ. Μπαλάσκας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.