Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ήταν το κάτι άλλο!

Ποιοτική μουσική πανδαισία απόλαυσαν οι τυχεροί Κιλκισιώτες, που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 10 του Δεκέμβρη, στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς. Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς , για μια ακόμη φορά, με τη Συναυλία - Αφιέρωμα < 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ >, στους Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Οδυσσέα Ελύτη και Νίκο Γκάτσο, απέδειξε, την ιδιαιτερότητα επιλογής εκδηλώσεων επιπέδου που διαθέτει, σε συνδυασμό πάντα με ιδανικές συνεργασίες.
Οικοδεσπότης ο ίδιος, υποδέχθηκε τη Χορωδία εκπαιδευτικών Νομού Μαγνησίας, που έτερψαν τους θεατές με τα μελοποιημένα ποιήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και του Οδυσσέα Ελύτη.
Οι εισηγήσεις για τους δυο «γίγαντες « της λογοτεχνίας μας, οι απαγγελίες ποιημάτων τους με την ταυτόχρονη προβολή σε γιγαντοοθόνη εντυπωσιακού φωτογραφικού υλικού, κατέπληξαν τους ακροατές.
Τη συναισθηματική φόρτιση που επικράτησε στην αίθουσα, συμπλήρωσε και πολλαπλασίασε στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η βράβευση του δικού μας συγγραφέα και ποιητή, ενός δικού μας ανθρώπου, με όλη τη σημασία της λέξεως.
Για τη μεγάλη του προσφορά στα γράμματα και τον πολιτισμό της πόλης μας, η Χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου τίμησε τον εκπαιδευτικό κ. Θανάση Χατζημητάκο, μέλος της και για πολλά χρόνια Πρόεδρό της.
Το Συνεδριακό Κέντρο σείστηκε από τα χειροκροτήματα, όταν ο εκλεκτός καθηγητής, κατασυγκινημένος , παρελάμβανε από τα χέρια του Προέδρου του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. κ. Τάσο Αμανατίδη την τιμητική πλακέτα, ενώ του έπλεκε το εγκώμιο της προσφοράς του.
Στιγμές που σίγουρα θα μείνουν ανεξίτηλες στις μνήμες μας.
Το τρίτο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στον ποιητή Νίκο Γκάτσο, που ποιήματά του μελοποίησαν κορυφαίοι συνθέτες μας, όπως ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης και αλλοι..
Η χορωδία του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κιλκίς, υπό τη Διεύθυνση του εξαίρετου μαέστρου και πιανίστα Γιάννη Ζγούρα και με τη συνοδεία επταμελούς Λαϊκής Ορχήστρας του Πολυανείου Ωδείου Κιλκίς, « πλημμύρισε « την αίθουσα με αξέχαστες μελωδίες, έθελξε και έτερψε και τον πιο απαιτητικό θεατή-ακροατή. 



Οι σολίστ Κατερίνα Ισαακίδου και Χαράλαμπος Αθανασιάδης, του επικεφαλής της Λαϊκής Ορχήστρας Γιώργου Γεωργού, αλλά και των άλλων νεαρών μουσικών, η εισήγηση της Μαρίας Τσιρέλη και η ποιότητα του ήχου και των εκτελέσεων ξεσήκωσαν κυριολεκτικά το ακροατήριο
Την εκδήλωση μνήμης προς τους Πολιούχους της πόλης Πεντεκαίδεκα Μάρτυρες, τίμησαν με την παρουσία τους, πλην του προέδρου του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α.. που αναφέραμε, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας, Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης, π. Επιφάνιος, ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πάκα Καλισθένη, εκπρόσωποι της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και πολλοί πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων.
Ο επίλογος της επιτυχημένης αυτής προσπάθειας δόθηκε στη Λέσχη Κυνηγών, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος δεξιώθηκε με δείπνο , μουσική και χορό τη Χορωδία Εκπαιδευτικών Νομού Μαγνησίας.
Η ομολογία του Προέδρου των φιλοξενούμενων κ. Γιώργου Τουφεξή, ότι έζησαν αξέχαστες στιγμές στο Κιλκίς, ότι έμαθαν από τη θαυμάσια ξενάγηση στο Λόφο της μάχης του Κιλκίς και στα άλλα αξιοθέατα, ότι διδάχθηκαν από τη διοργάνωση, τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των υπευθύνων της εκδήλωσης, ήταν η καλύτερη αμοιβή για την ακούραστη Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Εμμανουηλίδου - Γιοβανούδη Σταυρούλας των άξιων συνεργατών της στο Διοικητικό Συμβούλιο και όλων των χορωδών.
Όλα πράγματι ήταν ,,,,,,,,,,,,ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

1 σχόλιο:

  1. Καμία εκδήλωση δεν την τιμά με την παρουσία του κάποιος που με την ψήφο του συνέβαλε στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, όπως τη συγκεκριμένη ο Φραγγίδης. Απεναντίας η παρουσία του αμαυρώνει την εκδήλωση. Το ότι οι παρόντες δε τον γιουχάρουν, το κάνουν γιατί σέβονται την όλη εκδήλωση και τους διοργανωτές.
    Κατά τα άλλα συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Μουσικό Σύλλογο Κιλκίς, στη Χορωδία εκπαιδευτικών Νομού Μαγνησίας, στη λαϊκή ορχήστρα, στους σολίστ, σε όλους. Πραγματικά η εκδήλωση ήταν ''το κάτι άλλο''.
    ka*nis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.