Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τρόφιμα σε οικονομικά ασθενέστερους

Τούτες τις ημέρες, μέσα στο κλίμα των Χριστουγέννων, όλοι μας προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τους πάσχοντες αδελφούς μας. Έτσι και στους Ιερούς Ναούς συγκεντρώνονται τρόφιμα από τους πιστούς για να δοθούν στους οικονομικά ασθενέστερους. Βεβαίως μεγαλύτερη αξία έχουν οι προσφορές των ανθρώπων που ήδη δυσκολεύονται και όμως κάτι προσφέρουν. Όμως όταν προσφέρουν τα παιδιά αυτό είναι κάτι το θαυμαστό. Έτσι την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου τα παιδιά δύο τμήματων της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου με την παρακίνηση των Δασκάλων τους προσέφεραν τρόφιμα και ρούχα για τους φτωχούς στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς. Η συγκίνηση μεγάλη όταν τα παιδιά κουβαλούσαν τα τρία δέματα με τα τρόφιμα πάνω στα οποία είχαν γράψει ευχές και είχαν ζωγραφίσει χριστουγεννιάτικα σχέδια. Παρόμοια πράξη έκαναν και τα παιδιά της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου.

Ο Εφημέριος κατασυγκινημένος από την πράξη τους, ευχαρίστησε τους μαθητές και τους δασκάλους τους, τους μίλησε για την σημασία της ελεημοσύνης και την χαρά που παίρνουν αυτοί που βοηθούμε αλλά και τους προέτρεψε τέτοιες πράξεις να μην σταματήσουν ποτέ στη ζωή τους να τις πράττουν.
Υ.Γ. Τα παιδιά πάντα μας διδάσκουν την αγάπη. Ας χαμηλώσουμε λίγο την βοή της πολυάσχολης σύγχρονης ζωής μας και ας τα μιμηθούμε.



2 σχόλια:

  1. Αξιμιώτη , ξέρεις να κάνεις τη διαφορά !
    Εύγε στους γονείς, στους δασκάλους και κύρια στους μαθητές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγε Αξιμιώτη, όσο καλός οικογενειάρχης είσαι τόσο καλός και δάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.