Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μειωμένες εισπράξεις συνδρομών με εντολή Προέδρου κατά την Προεκλογική Περίοδο


Σταύρος Χατζηγεωργιάδης
Επικεφαλής Συνδυασμού

Υποσχεθήκαμε ως αντιπολίτευση να σταθούμε δίπλα στην πλειοψηφία της Διοίκησης για την επίτευξη των στόχων του Επιμελητηρίου. Ταυτόχρονα δηλώσαμε ότι θα ασκήσουμε εποικοδομητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, κυρίως σε θέματα διαφάνειας και διαχείρισης των οικονομικών.

Με λύπη μας είμαστε ήδη αναγκασμένοι να γνωστοποιήσουμε στους συναδέλφους ότι ο έλεγχος που διενεργήσαμε στα στοιχεία τακτοποίησης της συνδρομής των μελών του Επιμελητηρίου του τελευταίου πριν τις εκλογές έτους, κατέδειξε ότι, την τελευταία κυρίως εβδομάδα πριν από την λήξη της προθεσμίας για το κλείσιμο των εκλογικών καταλόγων, στα 3 τμήματα (Εμπορικό, Μεταποίησης, Υπηρεσιών), 203 περίπου επιχειρήσεις, κατέβαλαν με εντολή Προέδρου μειωμένη συνδρομή, 25 Ευρώ οι ατομικές, 50 Ευρώ οι  προσωπικές και Ε.Π.Ε. και 100 Ευρώ οι Α.Ε., όπως προβλέπεται για τις επιχειρήσεις με μηδενικό κύκλο εργασιών, ενώ πολύ καλά γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ενεργές επιχειρήσεις, όπως οι υπόλοιπες που πλήρωσαν, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κανονικά την συνδρομή τους προς 60 Ευρώ οι ατομικές, 120 Ευρώ οι προσωπικές και Ε.Π.Ε. και 500 Ευρώ οι Α.Ε. Τα στοιχεία των εν λόγω επιχειρήσεων είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.
Όλοι καταλαβαίνουμε για πιο λόγο έγινε αυτό την τελευταία εβδομάδα και πως ανταπέδωσαν την εξυπηρέτηση οι συνάδελφοι που ‘τακτοποιήθηκαν’ με τον τρόπο αυτό σε βάρος φυσικά όλων των άλλων συναδέλφων και του ίδιου του Επιμελητηρίου. Ανεξάρτητα από την οικονομική ζημία του Επιμελητηρίου είναι σημαντική η ηθική διάσταση αυτής της συμπεριφοράς των υπευθύνων, την οποία και καταγγέλλουμε.

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.