Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ναι στον αγώνα για την διάσωση του Πάικου

Γράφει ο Στέφανος Τσιόνκης
Οδοντίατρος – Δημοτικός σύμβουλος Παιονίας 
Για την Δημιουργική Πρωτοβουλία 
Το Πάικο αποτελεί για μας πηγή ζωής, πηγή έμπνευσης για δημιουργία, πηγή παραγωγής πολιτισμού και ιστορίας αλλά ταυτόχρονα και πηγή πλούτου.
Οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες προσφέρουν δυνατότητες μοναδικές για αγροτική παραγωγή, για κτηνοτροφική ανάπτυξη, για μελισσοκομεία και υλοτομία.
Η φυσική ομορφιά με τα πλούσια δάση, με τα ποτάμια, με τις λίμνες, τους καταρράκτες αλλά και τα φαράγγια και τις σπηλιές, η βατότητα του βουνού, τα όμορφα χωριά του βουνού και η φιλοξενία των κατοίκων τους, οι εκδηλώσεις πολιτιστικού, θρησκευτικού, κοινωνικού αλλά και οικονομικού περιεχομένου προκαλούν τον επισκέπτη για το επόμενο ταξίδι στο Πάικο.
Δυνατότητες για ανάπτυξη της Παιονίας υπάρχουν αρκεί να αξιοποιηθούν όλα όσα αναφέρουμε πιο πάνω σε συνδυασμό με τον Αξιό της και με τον κάμπο της, με τα μουσεία και τα αρχαία της, με την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της, με τις υπηρεσίες της, με τις συγκοινωνίες της, με την βιομηχανία και το εμπόριο, με την αξιοποίηση του ήλιου και του αέρα αλλά κύρια με την αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού της.
Είναι στα χέρια των φορέων της Παιονίας να επιλέξουν την Παιονία που θέλουν. Να αποφασίσουν για τις δομές που χρειάζονται οι πολίτες και ο τόπος, για την προστασία του περιβάλλοντος και για την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξή του και να δημιουργήσουν εκείνες τις υποδομές που θα εξυπηρετούν αυτόν τον στόχο.
Εμείς αρνούμαστε κάθε δράση που καταστρέφει το περιβάλλον μας, λέμε όχι στα μεταλλεία, όχι στην εξόρυξη χαλκού, χρυσού και κάθε μεταλλεύματος που έχει συνέπειες: Όξινη απορροή - τόνους τοξικών αποβλήτων - λειψυδρία - μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα - παύση κάθε γεωργικής, κτηνοτροφικής και τουριστικής δραστηριότητας
Αντιστεκόμαστε σε κάθε κίνηση που δεν σέβεται την ζωή στο βουνό μας. Δεν θα αφήσουμε το Πάικο να θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.