Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Σχόλιο Στέφανου Τσιόνκη για άρθρο του Παύλου Τσαμαντουρίδη σε τοπικό έντυπο: «Θα ανοίξουν νέα γραφεία τελετών αφού τα υπάρχοντα δεν θα προλαβαίνουν στην Παιονία»


Γράφει ο Τσιόνκης Στέφανος
Οδοντίατρος – Δημοτικός σύμβουλος Παιονίας 
444 θα βρουν Δουλειά κατά τον μεταλλειολόγο Τσαμαντουρίδη. Έκανε λάθος... δεν υπολόγισε τα γραφεία τελετών που θα ανοίξουν αφού είναι βέβαιο πως τα υπάρχοντα δεν θα προλαβαίνουν. Παύλε μεγάλωσες αρκετά. Για την ιστορία αλλά και την υστεροφημία  σου βγες μπροστά να συμβάλεις στην σωτηρία του τόπου μας.
Είναι πιο χρήσιμο να επεξεργαστούμε μια πρόταση για δημιουργία ¨ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ¨ μεταξύ Σκρα, Κούπας, Κάρπης και Λίμνης Πηγής παρά να μολυνθεί το νερό, ή να καταστραφεί ο τόπος ή να μείνουν χωρίς δουλειά οι υλοτόμοι ή να μείνουμε χωρίς κεράσια, σταφύλια, πατάτες, κάστανα, μέλι κλπ. Παύλε Τσαμαντουρίδη το Πάικο υπήρχε πριν από μας, δέχθηκε στην αγκαλιά του να γεννηθούμε και να δούμε τον ήλιο, να αναπνεύσουμε τον καθαρό αέρα του, να μεγαλώσουμε και να εμπνευσθούμε πολιτισμικά, ιστορικά και δημιουργικά από όλα όσα είναι το Πάικο και από όλα όσα μπορεί να δώσει το βουνό μας, σήμερα αλλά και πάντα!!! όμως πρέπει να μείνει το Πάικο όπως είναι, πρέπει να το σεβαστούμε και σίγουρα θα μας σεβαστεί και αυτό. Πρέπει να μπορούμε να το αντιλαμβανόμαστε με όλες μας τις αισθήσεις. Να το βλέπουμε, να το αγγίζουμε, να το γευόμαστε, να το ακούμε και το οσφρυζόμαστε!!!... αν εσύ δεν μπορείς τίποτε να καταλάβεις από τις Αισθήσεις άσε τους νεότερους που μπορούν, αφού τα δικά τους κύτταρα έχουν ακόμα μέλλον.

17 σχόλια:

  1. Στέφανε νόμιζα οτι έβγαλες ο,τι ΠΑΣΟΚικό είχες τόσα χρόνια, αλλά βλέπω οτι έκανα λάθος! Κατά την προσφιλή σοσιαλιστική λογική της πλέριας δημοκρατίας(!!!) δεν επιτρέπεις σε κάποιον σαν τον κ. Τσαμαντουρίδη και μάλιστα με ειδικές γνώσεις να έχει μία διαφορετική άποψη ως γνώστης του αντικειμένου και του κάνεις προσωπική επίθεση. Για μένα δεν υπάρχει κάτι πιο φασιστικό από το να επικαλείσαι προσωπικά στοιχεία κάποιου όπως η ηλικία (εσύ προφανώς είσαι λυκόπουλο ) για να πλήξεις τα επιστημονικά επιχειρήματά του και είναι ακόμα πιο φασιστικό να κινδυνολογείς επικαλούμενος γραφεία τελετών κλπ προσπαθώντας να ακουμπήσεις το θυμικό του κόσμου ! Φίλε μου είναι ντροπή όλα αυτά! Και σιγά που αγάπησες τόσο πολύ τον τόπο σου ! Γι' αυτό μένεις και εργάζεσαι Θεσσαλονίκη ? Σύμφωνα με τη δική σου λογική, λοιπόν, κάτσε στη Θεσσαλονίκη και ασχολήσου με την Οδοντοϊατρική. Ο τόπος δε χρειάζεται αυτόκλητους σωτήρες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έχει ενδιαφέρον να έχουμε την άποψη των κυνηγετικών συλλόγων (ξερω πως λένε ΟΧΙ στα μεταλλεία και ΕΠΩΝΥΜΑ τα καταγγέλουν), των πολιτιστικών φορέων, των υλοτομικών συνεταιρισμών, των αγροτικών συλλόγων και άλλων φορέων. Ξέρεις κε ΑΝΩΝΥΜΕ όλοι αυτοί ζουν στο Πάικο, ζουν από το Πάικο, εμπνέονται και δημιουργούν στο Πάικο και δηλώνουν το ΕΠΩΝΥΜΟ τους όταν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατα των μεταλλείων τους καλεί και είναι παρόντες στους αγώνες, για να σώσουμε το Πάικο όλοι μαζί. Ο τόπος κε ΑΝΩΝΥΜΕ υπέφερε από τις ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ και τους ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ και όσο θυμάμαι αυτόκλητοι σωτήρες δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ και από κανέναν οι εκλεγμένοι, ακόμα και στην επιτροπή της πολυκατοικίας τους αν ήταν εκλεγμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε ! Για άλλα πράγματα σου είπα τις ενστάσεις μου που αφορούν ανθρώπινη συμπεριφορά και γι' άλλα απαντάς και σχολιάζεις!
    Και όταν επικαλείσαι κουκούλες και δοσίλογους δείχνει αδυναμία λόγου και επιχειρημάτων και οτι είσαι 50 χρόνια πίσω, άντε 30 - 35 από τις τότε ...λαμπρές μέρες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. των πρασινοφρουρών ! Είστε μανούλες οι ΠΑΣΟΚΟΙ, όσοι απομείνατε, στη διαστρέβλωση εννοιών και στην άσκηση ψυχολογικής βίας! Αηδίες ή αστειότητες για να μη πω κάτι πιο βαρύ εκμεταλλευόμενος την ανωνυμία μου !
    Θα σε πρότεινα να ζητήσεις και την άποψη της κάθε κυρά - Κατίνας για την τύχη του Πάϊκου, αλλά και του ορυκτού πλούτου στο Ν.Κιλκίς !
    Και ποιός σου είπε οτι το Πάϊκο θα πάθει ζημία από τις μεταλλευτικές ή λατομικές δραστηριότητες? Ονειρα βλέπεις ή φαντάσματα ?
    Οσο για τους εκλεγμένους, αιρετούς κλπ να θυμίσω κάτι που κατά κόρο χρησιμοποιούν επώνυμοι Κιλκισιώτες στις τοπικές εφημερίδες, οτι η ψήφος του λαού δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα λάθη σας, ούτε σε νομιμοποιεί να έχεις το αλάνθαστο ή να φέρεσαι φασιστοειδώς σε ένα επιστήμονα επειδή τυχαίνει να έχει αντίθετη άποψη από τη δική σου, αλλά ακόμη και από την άποψη των πολλών οταν τυχαίνει να είναι άσχετοι ή ανυποψίαστοι ή απληροφόρητοι! Να σου θυμίσω οτι εκλεγμένοι είναι αυτοί που έρριξαν τη χώρα στο γκρεμό χωρίς να υπονοώ οτι μη εκλεγμένοι θα έκαναν καλύτερα πράγματα ! Απλώς όπως λένε οι μαθηματικοί η συνθήκη του να είσαι εκλεγμένος είναι αναγκαία, αλλά όχι απαραίτητα και ικανή !
    Περίμενα πάντως να γίνεις πιο σοφός από τα παθήματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της χώρας λόγω ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά μερικοί μυαλό δε βάζετε με τίποτε ! Σας ξεπερνούν οι εποχές και εσείς μένετε ακόμη κολλημένοι σε απόψεις που ξεβράστηκαν από την σκληρή πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύω ότι η παραίναιση προς τον Παύλο Τσαμαντουρίδη είναι στη σωστή κατεύθυνση, με την έννοια ότι ο Παύλος έχει σχέση με το αντικείμενο.
    Επίσης πιστεύω ότι ο Παύλος τοποθετήθηκε σε σχέση με την αξιοποίηση και όχι με τις επιπτώσεις που θα έχουν στην περιοχή οι εκμεταλεύσεις .
    Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι οι επιπτώσεις και μετά φυσικά και η ανάπτυξη, αν είναι ανάπτυξη η εκμετάλευση του ορυκτού πλούτου. Γιατί απο όσο γνωρίζουμε , μεγαλύτερη εκμετάλευση ορυκτού πλούτου έχουν οι χώρες που δεν μπορούν να δώσουν ψωμί στους κατοίκους τους . Πρέπει λοιπόν να δούμε και αυτή την παράμετρο.
    Πάντως η ανώνυμη επίθεση που έγινε στον Στέφ νο Τσόνκη , νομίζω ότι είναι άδικη και έχει κομματική αφετηρία.Είναι λυπηρό στις μέρες μας να φερόμαστε στους άλλους ανάλογα με την κομματική μας τοποθέτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για κουκούλες και δοσίλογους, ό,τι πιο αισχρό από πλευράς χρήσης επιχειρημάτων, ο Στέφανος μίλησε.
    Τι κομματικές αφετηρίες και κουραφέξαλα!
    Γνωρίζετε πολύ λανθασμένα οτι προχωρούν στην εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου φτωχές χώρες, είναι αστείο αυτό! Αντίθετα πολλές φτωχές χώρες που έκαναν εξόρυξη των μεταλλευμάτων τους βελτίωσαν κατά πολύ τη ζωή τους. Αυτά τα ζητήματα όμως θα τα λύσουν οι ειδικοί και οχι οι έχοντες ποιητική και ρομαντική διάθεση και φοβικά σύνδρομα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ανωνυμε
    Τι παραληρημα ειναι αυτο;
    Απωθημενα εχεις;
    Κριμα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που βλέπεις το παραλήρημα άνθρωπε μου, είσαι με τα καλά σου ? Παραλήρημα και μάλιστα ποητικό ήταν του Τσιόνκη ! Και αυτός έρριξε πρώτος τον λίθο του αδίκου ! Ουσιαστικά έκανε μία πολιτικάντικη παρέμβαση αδικώντας ανθρώπους !
    Απλά με ενοχλεί ο σκοταδισμός και το ξύλινο στυλ άλλων εποχών όπως του τύπου Γιαννόπουλου που κουνούσε το δάχτυλο και έλεγε το περίφημο "δε δικαιούσθε να μιλάτε" ! Ειναι δυνατό ένα μυαλό αν είναι ανοιχτό να μη δίνει το δικαίωμα σε έναν επιστήμονα σαν τον Παύλο Τσαμαντουρίδη να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του εν έτει 2011 - 2012 και να του λέει " γέρασες πήγαινε σπίτι σου " επειδή λέει την αλήθεια ? Αυτά είναι νοοτροπίες άλλων αρρωστημένων εποχών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλοιμονο στους ειδικους που θα μας σωσουν οταν μαλιστα ειναι τσιρακια εταιριων που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι το ευκολο κερδος.Δεν μας πειθουν οπως και στη Χαλκιδικη,οπως και στη Θρακη οπου συσσωμη ολη η κοινωνια λεει ΟΧΙ στα μεταλλεια ,ολη η τοπικη αυτοδιοικηση, ολοι οι φορεις και ολοι οι βουλευτες. Το ΤΕΕ Θρακης επισης γνωματευσε κατα των εξορυξεων γιατι η περιβαλλοντικη καταστροφη ειναι αναποτρεπτη και απειλει την ζωη των κατοικων.Τρελλαθηκαν ολοι αυτοι; Ποια χωρα του τριτου κοσμου ειδε φως απο τη μεταλλεια; Μονο οι ξενες εταιριες κερδιζουν χοντρα λεηλατοντας τον τοπο και αφου εξαντλησουν το μεταλλευμα φευγουν αφηνοντας πισω κρανιου τοπο! Αυτο θελουμε και στο Κιλκις τον δηλητηριασμενο αερα τα ρυπασμενα ποταμια; Καποιοι νομιζουν οτι αυτο ειναι αναπτυξη δυστυχως γι αυτους αλλα και τους πολλους τους υπολοιπους που προσπαθουν να αποδειξουν οτι η οξινη απορροη και το κυανιο δεν ειναι οτι καλυτερο για να το πινει και να το αναπνεει καποιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παντως στην περιοχη μας ενημερωνομαστε απο επισης πολυ σοβαρους επιστημονες που λενε ακριβως τα αντιθετα απο οτι υποστηριζει ο κος για τον οποιο μαλωνετε..και τοσο ενθερμα υποστηριζετε...
    Αφηστε τα προσωπικα σας στην ακρη,αυτα που αναφερετε ειναι αναχρονιστικα οταν μαλιστα η χωρα καταρεει..
    Οσο αφορα το Παικο,ανηκει στους πολιτες,στους Παιονες και δε θα επιτρεψουμε σε κανεναν καρεκλοκενταυρο-καθεστωτικο να το καταστρεψει..στο ονομα της υποτιθεμενης αναπτυξης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ4M0_OFkZ-rI-F56-yaWDKT-1o2KL_U-TYTOeghsj0U3EQLqjy0A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αλλα και αυτοhttp://www.google.gr/imgres?q=gold+mines&um=1&hl=el&sa=N&biw=1280&bih=861&tbm=isch&tbnid=iXmCFQPGRSNMiM:&imgrefurl=http://www.areva.com/EN/operations-603/cominor-gold-mining-in-africa.html&docid=eR8NtAaZLNtf6M&imgurl=http://www.areva.com/activities/liblocal/images/fr/activites/mines/monde/cominor/MINES-cominor.png&w=265&h=167&ei=TLv5TpikLojT8QO94My2AQ&zoom=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αναφερόμενος στους παραπάνω, επαναστάτες και μη, είναι κανείς που πιστεύει οτι ο Τσαμαντουρίδης είναι τσιράκι εταιρειών όπως άθλια ισχυρίζεται ο metalleiastopκλπ? Ας βγεί να το πει επώνυμα για να κληθεί και να το αποδείξει!
    Οσο για το οτι το Πάϊκο ανήκει στους Παίονες μας θυμίζει το η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες! Αυτά είναι ανέκδοτα! Το Πάϊκο ανήκει στην ελληνική πολιτεία που πρέπει να το διαχειρισθεί υπεύθυνα.
    Αν οι Κυβερνήσεις δεν είναι υπεύθυνες να ζητήσουμε ευθύνες, αλλά όχι ο οιοσδήποτε να δηλώνει οτι του ανήκει το Πάϊκο! Ευτυχώς στην Ελλάδα ακόμη δεν έχουμε λαοκρατία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Παρακολούθησα την τοποθέτηση του κ. Τσαμαντουρίδη στην ημερίδα που έγινε στο Κιλκίς. Είδα και στο βίντεο άλλες δύο φορές την τοποθέτηση του.

    Συμπεράσματα: Πρώτα διακρίνω μια αγανάκτηση. Αναφέρει συγκεκριμένα και τα προγράμματα του ΟΠΑΑΧ που κατέληξαν φρούδες ελπίδες για την ανάπτυξη του Νομού Κιλκίς. Δεύτερον θα έλεγα ότι διακρίνω έναν τίμιο άνθρωπο από αυτούς που κάποιοι τους λένε ‘’βλάκες’’. Πιστεύει πραγματικά, ότι θα υπάρξει κάποιος που θα μπορεί να παρακολουθεί και να επιβάλει τους νόμους όταν αυτοί καταπατιούνται. Ίσως να το έχει και κρυφό πόθο ώστε να υπάρξει κάποια ‘’δικαίωση’’ για τα χρόνια που πέρασε στο ΙΓΜΕ και να έρθει η ανάπτυξη μέσα από αυτό τον τομέα.

    Αν έχω δίκαιο μιλάμε για έναν ‘’επικίνδυνο’’ άνθρωπο, για τον απλούστατο λόγο του ότι δεν ξέρει σε τι κόσμο ζει." Αυτο ειναι ενα σχολιο για τον Τσαμαντουριδη που δημοσιευτηκε στο antigold.Aν δεν εχουν λογο οι κατοικοι ενος τοπου για τον ιδιο τον τοπο τους τοτε ποιοι εχουν; Οι εταιριες χρυσου και τα χρηματιστηρια καθως και τα λαμογια της κυβερνησης που χρεοκοπησαν αυτη τη χωρα; Καποιοι νοσταλγοι αλλων εποχων υποτιμουν τη νοημοσυνη μας και νομιζουν οτι ξεχναμε αυτους που μας εφεραν ως εδω και οτι θα τους αφησουμε να λεηλατησουν τον τοπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O τόπος γέμισε από ειδικούς. Ο πλανήτης όλος γέμισε από ειδικούς που λένε την γνώμη τους επί παντός επιστητού και την στηρίζουν με επιστημονικούς όρους. Μήπως ειδικοί και γνώστες των χρηματοοικονομικών δεν υπέβαλαν τα μέτρα για να βγούμε από το αδιέξοδο που οι ίδιοι μας έφεραν; Πιστεύει κανείς ότι με αυτά θα ανακάμψουμε; Ειδικοί ερευνητές δεν μας παρουσιάζουν την μια μέρα ένα θαυματουργό φάρμακο και μετά από λίγο διάστημα έρχονται και το αποσύρουν ως επικίνδυνο; Και ένα σωρό άλλα. Όλα ειδικοί τα προτείνουν. Για αυτούς, εμείς ο απλός λαός, αν τολμήσουμε να ψελλίσουμε ερώτηση αγωνιώντας για τον τόπο μας, για το μέλλον μας, είμαστε απλά στην καλύτερη των περιπτώσεων λαϊκοί έως σκοταδιστές. Στην προκειμένη περίπτωση όποιος θεωρεί ότι δεν θα επιβαρυνθεί το περιβάλλον και η υγεία των πολιτών ας φέρει αποδείξεις. Ας μας δείξει ένα τόπο όπου πριν από δέκα έτη έχουν γίνει εξορύξεις. Ας μας δείξει σε τι κατάσταση είναι σήμερα το περιβάλλον και η υγεία των ανθρώπων, του τόπου αυτού.
    Ο κύριος Τσιόνκης διατύπωσε απλά την αγωνία των ανθρώπων του Πάικου. Και δεν βλέπω τίποτε το κακό στο «η Ελλάδα ανήκει στους ΄Ελληνες». Όποιος το θεωρεί αυτό ανέκδοτο κατά την ταπεινή μου άποψη, ας το ξανασκεφτεί. Όταν μου ανήκει κάτι το φροντίζω, όταν θεωρώ ότι δεν μου ανήκει τότε το αφήνω στο έλεος των «αλλοθρήσκων» και το καταντούν αυτοί «ανέκδοτο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το Πά΄ι΄κο αποτελεί πηγή ζωής, πηγή έμπνευσης για δημιουργία, πηγή παραγωγής πολιτισμού και ιστορίας αλλά ταυτόχρονα και πηγή πλούτου.
    Οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες προσφέρουν δυνατότητες μοναδικές για αγροτική παραγωγή, για κτηνοτροφική ανάπτυξη, για μελισσοκομία και υλοτομία.
    Η φυσική ομορφιά με τα πλούσια δάση, με τα ποτάμια, με τις λίμνες, τους καταρράκτες αλλά και τα φαράγγια και τις σπηλιές, η βατότητα του βουνού, τα όμορφα χωριά του βουνού και η φιλοξενία των κατοίκων τους, οι εκδηλώσεις πολιτιστικού, θρησκευτικού, κοινωνικού αλλά και οικονομικού περιεχομένου προσκαλούν τον επισκέπτη για το επόμενο ταξίδι στο Πά΄ι΄κο.
    Δυνατότητες για ανάπτυξη της Παιονίας υπάρχουν αρκεί να αξιοποιηθούν όλα όσα αναφέρουμε πιο πάνω, σε συνδυασμό με τον Αξιό της και με τον κάμπο της, με τα μουσεία και τα αρχαία της, με την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της, με τις υπηρεσίες της, με τις συγκοινωνίες της, με την βιομηχανία και το εμπόριο, με την αξιοποίηση του ήλιου και του αέρα αλλά κύρια με την αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού της.
    Είναι στα χέρια των φορέων της Παιονίας να επιλέξουν την Παιονία που θέλουν. Να αποφασίσουν για τις δομές που χρειάζονται οι πολίτες και ο τόπος, για την προστασία του περιβάλλοντος και για την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξή του και να δημιουργήσουν εκείνες τις υποδομές που θα εξυπηρετούν αυτόν τον στόχο.
    Εμείς αρνούμαστε κάθε δράση που καταστρέφει το περιβάλλον μας, λέμε όχι στα μεταλλεία, όχι στην εξόρυξη χαλκού, χρυσού και κάθε μεταλλεύματος που έχει συνέπειες: Όξινη απορροή - τόνους τοξικών αποβλήτων - λειψυδρία - μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα - παύση κάθε γεωργικής, κτηνοτροφικής και τουριστικής δραστηριότητας
    Αντιστεκόμαστε σε κάθε κίνηση που δεν σέβεται την ζωή στο βουνό μας. Δεν θα αφήσουμε το Πάικο να θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους.

    Για την Δημιουργική Πρωτοβουλία

    Τσιόνκης Στέφανος

    Δημοτικός σύμβουλος Παιονίας
    Με αυτη την άποψη ξεκινήσαμε τον αγώνα μας, και υπερ αυτής συμετέχουμε με όλους τους φορείς της Παιονίας στη Συντονιστική Επιτροπή αγώνα κατά των μεταλλείων στο Πάικο αλλά και στο Μετωπο αγωνα του νομού και σε όλες τις κινήσεις κατα των μεταλλείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλη Επιτυχια σας ευχομαι Βρεττα Πελαγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.