Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Χ. Γκουντενούδης για τον εξορθολογισμό του δημοσίου τομέα

"Ο εξορθολογισμός στη δομή και την λειτουργία του Δημόσιου Τομέα, είναι ένα από τα βασικά όσο και επείγοντα ζητούμενα της εποχής. Αποτελεί μείζον προαπαιτούμενο στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας. Η διαδικασία αυτή όμως δεν πρέπει να εξαντλείται στην δραστική αριθμητική μείωση Υπηρεσιών και εργαζομένων στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Η προσπάθεια ενεργοποίησης του Δημόσιου Μηχανισμού μέσα από περικοπές και καταργήσεις έρχεται πολλές φορές σε πλήρη αντίθεση με την, φραστική τουλάχιστον, πρόθεση για αποκέντρωση.
Η Διοικητική Αποκέντρωση για να αποδειχθεί ωφέλιμη θα πρέπει να συνοδεύεται από στελεχιακή ενδυνάμωση μέσα από τη λειτουργία ευέλικτων μεν, απαραίτητων δε υπηρεσιών.
Με την αποψίλωση της Ελληνικής Περιφέρειας από Υπηρεσίες, ακυρώνεται αυτομάτως ο στόχος της Αποκέντρωσης και η ανάπτυξη των διαφόρων περιοχών της χώρας. Ο νομός μας εδώ και καιρό υφίσταται αυτήν την δραστική περικοπή Υπηρεσιών με κριτήρια επί το πλείστον ανεδαφικά και εντελώς άστοχα. Οι περιπτώσεις των επιβλαβών αυτών παρεμβάσεων στο δυναμικό των Υπηρεσιών του νομού, έχει επισημανθεί πολλές φορές με έγγραφες διαμαρτυρίες μας, αλλά και προσωπικές παραστάσεις προς τους αρμοδίους.
Εσχάτως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συρρίκνωσης των Υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στο νομό. Πρόσφατο κρούσμα η αποδυνάμωση της σχετικής Υπηρεσίας στο Πολύκαστρο η οποία πλέον υπολειτουργεί διαθέτοντας μόνο έναν υπάλληλο. Με την εξέλιξη αυτή δημιουργείται μείζον ζήτημα στην πολυπληθή και, ακόμη, δυναμική περιοχή.
Καταθέτουμε αι πάλι την διαμαρτυρία μας και παρακαλούμε τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ για την άμεση θεραπεία του σοβαρού προβλήματος που προκλήθηκε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.