Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Οι 7 ευχές των Πολιτών του Αριστοτέλη προς τους "Καλλικάντζαρους" της υπανάπτυξ

Προπαραμονές Χριστουγέννων και οι «καλλικάντζαροι» του τόπου μας…, αυτοί που πριονίζουν κάθε χρόνο το δέντρο της ανάπτυξης του, βγήκαν από τις τρύπες τους, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και για να μην καταπλακωθούν από την πτώση του ετοιμόρροπου δέντρου που πριόνιζαν, αλλά και να γευτούν τη θέα της πτώσης του…
Έχουν ξεσαλώσει στην κυριολεξία… Χαίρονται. Πανηγυρίζουν. Μεθούν και δακρύζουν για τη «δικαίωση» των «κόπων» τους. Νιώθουν σίγουροι πως αυτή τη φορά το δέντρο της ανάπτυξης θα πέσει… Οριστικά... Όχι μόνο εδώ αλλά παντού στη χώρα!!!
Αυτοί οι «καλλικάντζαροι», ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους, είναι δικά μας παιδιά και επειδή η χαρά τους σύμφωνα με την παράδοση θα διαρκέσει μέχρι τα φώτα…, όπου γίνεται ο καθιερωμένος «αγιασμός» τους …με κυάνιο, θα ξαναρχίσουν πάλι τις περιοδείες «ενημέρωσης» …, Έτσι θα θέλαμε να τους στείλουμε κάποιες ευχές, ενόψει και της εορταστικής περιόδου που διανύουμε.
1. Τους ευχόμαστε να φωτιστούν από το πνεύμα των Χριστουγέννων και να εξοστρακιστεί από τη συνείδηση τους η στείρα άρνηση, η μαυρίλα, η χαβουζίλα και να τερματιστεί αισίως η αγαπημένη συνήθεια της παραπληροφόρησης και της διάχυσης φόβου και τρόμου στους κατοίκους της Ελληνικής επικράτειας. (Δείτε εδώ) ή ( Δείτε και εδώ)
2. Επειδή όμως οι αγαπημένες συνήθειες δεν κόβονται τόσο γρήγορα και εύκολα…( μαύρες σημαίες, μαύρα πανό, μαύρες αφίσες, μαύρα ντοκιμαντέρ, νεκροκεφαλές παντού και black forest στο τέλος για γλύκισμα… ), ευχόμαστε οι «τρύπες», που θα ανοίξουν στις ψυχές και στο μυαλό (μακάρι να μη συμβεί), όσων βρεθούν στο διάβα τους, να είναι αμελητέας διαμέτρου, σε σύγκριση με αυτές που θα ανοίξουν στο μακρινό μέλλον… οι Καναδοί , καθώς τα «open pit», που έχουν ήδη ανοίξει, ως γνήσιοι καλλικάντζαροι, μέχρι στιγμής σε ανυποψίαστους πολίτες είναι κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, εκτός συναγωνισμού… Μπορεί να μην φαίνονται από το διάστημα… Είναι όμως πασίδηλες οι επιπτώσεις τους στη ψυχολογία του κόσμου, που μέσα σε όλα τα προβλήματα του, έχει να αντιμετωπίσει και τις «μπετόν αρμέ» ιδεοληψίες των αυθεντικών εκφραστών του… «τσιμέντο να γίνει»!!! ( Δείτε εδώ)
3. Επειδή όμως γίνονται θαύματα…, αν επικρατήσει μέσα τους το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα τους ευχόμασταν να πετάξουν από πάνω τους το «καπέλο» των δήθεν αυτόκλητων σωτήρων του τόπου και να δηλώσουν την πραγματική τους ταυτότητα, έστω και αν αυτή είναι κομματική. Δεν είναι και στη μόδα, άλλωστε, αυτά τα «καπέλα»… Ο κόσμος τα σιχάθηκε… και δεν θέλει να τα βλέπει ούτε στο κεφάλι του, ούτε να κυκλοφορούν γενικότερα…(Δείτε εδώ)
Έχει καταντήσει βαρετό να κρύβονται πίσω από συλλογικότητες και φορείς, που δήθεν μόνο αυτοί κόπτονται για το καλό όλων των υπολοίπων, χωρίς κανένα όφελος (όποιος θέλει το πιστεύει…!)… Έλεος πια με αυτή την μαύρη κωμωδία…
4. Επίσης, αν το πνεύμα των Χριστουγέννων κάνει το θαύμα του, θα ήταν ευχής έργον να εξηγήσουν στον κόσμο που τους δείχνει εμπιστοσύνη, λόγω της μονομερούς «πληροφόρησης» όλα αυτά τα χρόνια, με τι κεφάλαια, διεξάγουν τον «αγώνα» τους, καθώς την ίδια ώρα και ενώ ο κόσμος πνίγεται στην οικονομική του ασφυξία, κάποιοι… κάνουν «έκκληση», να παραμείνει και μάλιστα… μυστική, η χρηματοδότηση «φιλοπράσινων» και «φιλοπεριβαλλοντικών» Μ.Κ.Ο.(Δείτε εδώ) Φίλοι του αειφόρου τίποτα… κάντε επιτέλους την «επανάσταση» σας. Μην. Κρατάτε. Ομερτά. (Μ.Κ.Ο.) …. για τέτοια θέματα!!! Πείτε επιτέλους στον κόσμο τους μύχιους σκοπούς σας…
5. Θα ευχόμασταν επίσης τη μετάλλαξη τους από ιεραπόστολους δεινών αποκαλύψεων σε ιεραπόστολους μετάδοσης της αληθινής έχουσας κατάστασης. Δηλαδή, ας πουν επιτέλους στο κοινό τους, ότι δε μας σώζει κανένα «παντΕΣΠΑνι», κανένα Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, και κανένα δάνειο. Πρέπει να δουλέψουμε. Να παράγουμε ξανά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Στην αρχή δυστυχώς ή ευτυχώς με ξένα κεφάλαια, έως ότου σταθούμε και πάλι στα πόδια μας.
6. Στη θετική προοπτική αυτής της υπόθεσης εργασίας που κάνουμε, θα ήταν ιδιαιτέρως γενναίο, και θα το ευχηθούμε ολόψυχα, να πάνε να ζητήσουν οι επικεφαλής της στείρας άρνησης, μια συγνώμη, από τις δεκάδες των πολιτών της Ιερισσού, που πριν την επίσκεψη του πατριάρχη δέχθηκαν τις απειλές από «Καλλικαντζαράκια», για φακελώματα και διώξεις, επειδή δεν ήθελαν τη μαύρη σημαία στο μπαλκόνι τους… (Δείτε εδώ)
7. Τέλος, ευχόμαστε στους «Καλλικάντζαρους» μας πολλούς κουραμπιέδες … και γλυκά μελομακάρονα…, καθώς «έφαγαν» πολύ πίκρα… στην ιδέα ότι εκατοντάδες συντοπίτες τους σε λίγο καιρό θα έχουν εργασία… (Δείτε εδώ) Άιντε και του χρόνου «Καλλικαντζαράκια» μας και όταν κοιμάστε να σκεπάζεστε…, γιατί τα «όνειρα» που κάνετε για το μέλλον του τόπου είναι πολύ κρύα… και δύσοσμα!!!
ΥΓ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ «ΜΟΡΦΕΑ»… ΣΕ ΤΣΑΚΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

13 σχόλια:

  1. Ορτιναντζες του Παχτα και του Μπομπολα αν εχετε κανενα επιχειρημα εκτος απο τη λασπη και το ψεμα πειτε το να μαθει και ο κοσμος.Αλλα δεν ειστε τιποτα αλλο εκτος απο μισθοφοροι των εταιριων, κοινοι συκοφαντες και γνωστοι κλακαδοροι της μεταλλευτικης υπαναπτυξης. Προπαντων χαμηλης σταθμης που ποτε δεν θα μπορεσετε να κατανοησετε στοιχειωδη πραγματα που κανουν καποιους αλλους να λεγονται σκεπτομενοι Πολιτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαμηλής στάθμης είναι μάλλον το σχόλιο σου φίλε blogger. Καθώς περισσεύουν οι χαρακτηρισμοί, αλλά για την ταμπακιέρα( τη μαύρη προπαγάνδα και την άσκηση ψυχολογικής βίας, που ασκείται επάνω σε ηλικιωμένους και αδαής για τη μεταλλευτική), ούτε κουβέντα. Καιρός για περισσότερη ηθική και ψυχραιμία. Μας έχουν κουράσει η μίξη υπερβολών, ψεμάτων, εκβιασμών και υστερίας, που εμφανίζει το αντιμεταλλευτικό μπλόκ. Ωραίες οι εκθέσεις φόβου και τρόμου σας. Προτάσεις για να βγούμε απο το τούνελ δεν έχετε. Παρα μόνο στείρα και ανέξοδη άρνηση.Μπράβο στη γνώμη του Κιλκίς που επιτέλους φιλοξενεί και αντίθετες απόψεις απο τις δικές σας.
    Υ.Γ. Εσείς απο που εξασφαλίζετε πόρους για αυτές τις καμπάνιες σας; Αν έχεις απάντηση θα την ήθελα σε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιχειρηματα δεν βλεπω που να αντικρουουν τις θεσεις των καθηγητων που συμεττειχαν στις ενημερωτικες ημεριδες που διοργανωθηκαν,οι οποιες εγιναν με πρωτοβουλια ανθρωπων των τοπικων κοινωνιων. Εξηγηστε μας εσεις τις υπερβολες τα ψεματα και τους εκβιασμους παρακαλω. Ελατε να ενημερωσετε τον κοσμο για τα οφελη της εξορυκτικης δραστηριοτητας, για την fast truck εκποιηση της χωρας μας, για τα ανυπαρκτα κερδη του Δημοσιου και των τοπικων κοινωνιων για την υπογεια μεθοδευση χωρις την ενημερωση της τοπικης κοινωνιας που στηλιτευσε ο Αντιπεριφερειαρχης και ολο το Δημοτικο συμβουλιο Παιονιας. Διαβαστε την προσφατη επιστολη 17 Δημαρχων της Α.Μακεδονιας Θρακης προς τον Υπουργο Περιβαλλοντος, ολοι αυτοι ειναι εχθροι της αναπτυξης; Οσο για τα εξοδα καλυπτονται απο ολους εμας που συμμετεχουμε σ αυτον του αγωνα και ειμαστε ουκ ολιγοι. Οταν μια κοινωνια αποφασισει να αγωνιστει για να σωσει τον τοπο της κανει θυσιες και δεν παραδιδεται σ αυτους που ελεω ξεπουληματος απειλουν την επιβιωση μας. Αν αυτο που εσεις επικαλειστε ειναι αναπτυξη εμεις το αποκαλουμε αποικιοκρατικη υπαναπτυξη. Η αναπτυξη δεν θα ερθει με την εξορυκτικη δραστηριοτητα του νομου αλλωστε ολες οι θεσεις εργασιας ειναι οσο ενος εργοστασιου .Αναρωτηθειτε ποσα εκλεισαν στο νομο και ποσοι κλαδοι αφανιζονται.Με τον εκβιασμο της χρεοκοπιας και της πεινας δεν εξανδραποδιζεται ο κοσμος της περιοχης. Ψαξτε καλυτερα για ευθυνες για την σημερινη καταντια στο πολιτικο προσωπικο που κυβερνησε και κυβερναει τη χωρα! Εμεις δεν εχουμε να περιμενουμε τιποτα καλο απο αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ενώ δε γνωρίζεις τα οφέλη της μεταλλείας, μιλάς με περισσή ευφράδεια για τα μειονεκτήματα της... Είσαι δυστυχώς και εσύ ενα ακόμη δείγμα,αν όχι θύμα, χειραγώγησης της στείρας άρνησης, που έχει τεράστιες ευθύνες για την απαξίωση της ελληνικής οικονομίας, της οποίας το υποζύγιο ήταν το δημόσιο της διαπλοκής και της ρεμούλας, απο το οποίο το μπλόκ, που σου έμαθε όλα αυτά τα ωραία που αναφέρεις, ζούσε με χρυσά κουτάλια. Τώρα αυτά κόπηκαν, αλλά έμειναν οι κακές συνήθειες της ισοπέδωσης των πάντων, στο όνομα ενός δήθεν αγώνα.. Κομμένα τα δανεικά αγαπητέ και οι ψήφοι συμφέροντος. Ωρα για δουλειά. Ωρα για παραγωγή και προκοπή. Τέλος σε ότι αφορά τους "καθηγητές", που αναφέρεσαι, ο χαρακτηρισμός που τους αποδίδεις, είναι ενδεικτικός της πλύσης εγκεφάλου που έχεις υποστεί συνειδητά ή ασυνείδητα. Ο κος Τριανταφυλλίδης είναι λέκτορας και όχι καθηγητής και οι ακαδημαικοί της μεταλλειολογίας τον έχουν στο περιθώριο.Ο κος Δημητριάδης είναι ομότιμος καθηγητής, δηλαδή παροπλισμένος και ο κος Παπαγεωργίου είναι ένας πολιτικός μηχανικός, του οποίου το χόμπι είναι να σπέρνει τη δυστυχία. Για όσους δεν το γνωρίζουν γιατί όσοι το γνωρίζουν είτε γελούν με τις ανοησίες του, είτε εξοργίζονται με τις λαμογιές του, καθώς είναι χωμένος βαθιά ως το μεδούλι στη διαπλοκή. Μάρτυρας υπέρασπισης του Εφραιμ, στην υπόθεση του Βατοπαιδίου. Αν σου λέει κάτι αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aνώνυμε 12:28, δεν πείθεις, και δεν πείθεις γιατί δεν έχεις επιχειρήματα. Το μόνο που βλέπω σάυτά που γράφεις είναι λάσπη, λάσπη, λάσπη. Γνωστή ιστορία. Ε λοιπόν, αν μόνο αυτό ξέρεις να κάνεις, πάρε τα κουβαδάκια σου και τις λάσπες σου και πηγαινε παραπέρα. Στο δικό σου επίπεδο δεν θα κατεβούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα εγώ δεν θέλω κατέβετε κι άλλο επίπεδο. Να ανέβετε θέλω απο εκεί που σας έχουν ρίξει. Που είναι πιο κάτω και απο τη λάσπη. Το κυριότερο δε είναι ότι δε θέλω να σας πείσω. Οτι αναφέρω το αναφέρω για να ψαχτεί ο κόσμος που δε γνωρίζει και οχι να πειστεί. Η πιστη είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός. Αυτό βέβαια επιδιώκει η πλευρά που παίρνεις τα κομμάτια της, καθώς θέλει να αλλάξει την πίστη όλων μας. Ζητώ συγνώμη για την ενόχληση που προκάλεσα στην παραλία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβερα επιχειρηματα απο τα οφελη της μεταλλουργιας για τις εταιριες βεβαια που αφου απογυμνωσουν τον τοπο βγαζουν ολα τα μεταλλα εξω για να παραξουν πολλαπλασια υπεραξια και να πουλησουν τα προιοντα τους στους εδω εξαθλιωμενους ιθαγενεις.Μουγκα για την καταστροφη του περιβαλλοντος και των υπογειων νερων...Τα δανεικα που αναφερεις ειναι μαλλον δικα σου και καιρος να τα επιστρεψεις εμεις μαθαμε οταν αγωνιζομαστε να βαζουμε απο την τσεπη μας.Ωστε οποιος καθηγητης βγαινει στη συνταξη παροπλιζεται; Τι τρομερη διαπιστωση! Μαθαινουμε καινουργια πραγματα!Να σαι καλα φιλε μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω μαζι σου ανωνυμε 12:28 οτι ειναι ωρα για δουλεια , ωρα για παραγωγη και προκοπη. Διαφωνω στο ειδος παραγωγης . Τι θα μπορω να παραγω μετα τη μεταλλευτικη δταστηριοτητα , γιατι αν γνωριζεις δεν ειναι και αιωνια! Μεσα σε λιγα χρονακια θα τελειωσει το παραμυθι και τοτε πες μου τι θα παραγω και τι δουλεια θα κανω εγω ή τα παιδια μου? Μηπως θα δηλωνω εισοδηματιας μετα το μερισμα απο το χρυσο που θα βγει απο το χωραφι μου? Ή μηπως θα θησαυρισω απο τα τεραστια μεροκαματα που θα μου δωσει η εταιρεια? Φτανει με τα ψεματα και την υποκρισια πια. Γιατι αυτη η υποκρισια και η λαμογια μας εφερε στο σημερινο χαλι. Να σαι καλα φιλε μου που νοιαζεσαι για μενα και για τη σωτηρια μου αλλα δε θα παρω . Θα εξακολουθω να καλλιεργω τα χωραφακια μου και να εκτρεφω τα ζωακια μου ,οτι εκαναν δεκαετιες οι γονεις μου κι εγω κι ελπιζω να μπορεσουν και τα παιδια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απάντηση στον 28 Δεκεμβρίου 2011 9:23 π.μ. Αυτοπαροπλίζεται όταν ομότιμος καθηγητής γεωλογίας γαρ αναφέρεται σε ζητήματα, που είναι έξω απο το ακαδημαικό του αντικείμενο. Το πράγμα αλλάζει αν αυτοσυστηθεί ώς πρώην και μεταμελημένος καθηγητής γεωλογίας... Για την ακρίβεια αυτογελιοποιείται όταν αντί να μιλά για τη μεταλλευτική παράδοση της περιοχής και για τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην διαδικασία της μεταλλευτικής εξόρυξης, οι οποίες παρέχουν αειφορία και τη δυνατότητα αποκατάστασης μετά το πέρας της εκμετάλλευσης, μιλά για ανάπτυξη ΜΟΝΟ μέσω γεωργίας, κτηνοτροφίας. Εκεί που προκαλεί σοβαρα ερωτηματικά είναι όταν μπαίνει και στα χωράφια της οικονομίας, έχοντας άποψη για το εαν 2,7 δις, που υπολογίζεται ότι θα αποφέρει η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή είναι λίγα. Σε σχέση με τι φίλε μου είναι λίγα; Προσφέρει κάποια παραγωγική διαδικασία ανάλογα ποσά στην περιοχή; Βγάλε τις παρωπίδες που φοράς και ενημερώσου σφαιρικά. Είσαι απόλυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10:15 Πολύ καλά θα κάνεις να συνεχίσεις να ασχολείσαι με τα χωράφια και με τα ζώα σου. Εσύ. Αλλοι που δεν έχουν χωράφια και ζώα, τι θα πρέπει να κάνουν; Να μεταναστεύσουν; Να αφήσουν πίσω η να πάρουν μαζί και τις οικογένειες τους και να φύγουν για Αυστραλία, Γερμανία και ούτω καθε εξής; Αν φύγουν όλοι οι νέοι άνθρωποι, αν σταματήσουν να κάνουν οικογένειες όσοι μένουν πίσω, τι θα απογίνουμε; Δε θα ερημώσει η περιοχή; Εσύ που θα πουλάς τα προιόντα σου; Η μεταλλεία δεν αποκλείει καμία άλλη παραγωγική δραστηριότητα, αρκεί να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι που θα συνοδεύουν τη μελέτη του. Επομένως αντί να αφορίζουμε μια παραγωγική διαδικασία, που ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα να ενημερωθούμε απο ανθρώπους που κατέχουν το αντικείμενο και όχι να αφήνουμε την τύχη σε κάποιους που όπως φαίνεται έχουν κάνει επάγγελμα τη δαιμονοποίηση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. POSA PIRES RE OMORFE ANONIME
    KAI ANTE TA PEIRES POY 8A TA FAS
    EDO OXI GIA 8A SE FAME
    DIMOSIOGRAFE PROSGIOSOY HHHH FORA THN KOYKOYLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δε γνωρίζω σε ποιό δημοσιογράφο αναφέρεσαι... Πάντως να ξέρεις ότι δεν τρώγομαι με τίποτα. Ιδίως απο σένα, που δείχνεις να μη χωνεύεις την άλλη άποψη απο αυτή που έχεις μάθει να λές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αναγκαστικες απαλλοτριωσεις, οπου υπαρχει κοιτασμα με συνοπτικες διαδικασιες! Ετσι αρμονικα θα συνυπαρχει η μεταλλεια με τις αλλες δραστηριοτητες!Αποστραγγιση των υδροφορεων απο τη μεταλλευτικη δραστηριοτητα!Αρμονικα ο αγροτης και συγκαταβατικα θα σταματησει τα ποτισματα! Φραγματα κυανιου σε αρμονια με την χλωριδα και την πανιδα! Αρμονικα οι εκρηξεις θα διασπειρουν τα βαρια μεταλλα και το ραδωνιο χιλιομετρα μακρυα για τη αναπτυξη μας!Φιλικα θα ξυριζονται τα δαση και θα ισοπεδωνονται τα βουνα και αντι για οξυγονο το πρωην δασος να μας χαριζει οξινη βροχη και κυανιο!Οσοι ισχυριζονται οτι αυτη η λεηλασια ειναι για το καλο της χωρας η απατεωνες ειναι η ηλιθιοι. Δεν τους ενδιαφερει καν το ξεπουλημα ολης της χωρας στους διεθνεις τοκογλυφους καθωτι γραμματια εξοφλουν οι τρισαθλιοι και παλι μας μιλουν για αναπτυξη οπως τη συγκλιση με τους αλλους ευρωπεους που υποσχονταν πριν λιγα χρονια!Εννοουν την "αναπτυξη" που καναν τοσα χρονια και φτασαμε εδω και τωρα διαμοιραζουν τις σαρκες της διαμελισμενης χωρας μας!Δεν θα σας περασει το παρτυ τελειωσε! Και ο λαος δεν ξεχναει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.