Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Κλειστά αύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου τα φαρμακεία

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς συντάσσεται με την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τα μέλη του θα απεργήσουν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011. Η απεργία αυτή είναι προειδοποιητική για την οικονομική ασφυξία που προκάλεσαν τα μέτρα της κυβέρνησης στα φαρμακεία και η μη εξόφληση των δαπανών από τα ασφαλιστικά ταμεία εδώ και οκτώ μήνες.
Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις της για την εξόφληση των δαπανών με αποτέλεσμα τα περισσότερα Φαρμακεία να είναι καταχρεωμένα και να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασφαλισμένων, λόγω αδυναμίας πληρωμής των οφειλών τους προς τις φαρμακαποθήκες και τις φαρμακευτικές εταιρείες. Οι φαρμακευτικές εταιρείες, με την σειρά τους, βλέποντας την κατάσταση επισφάλειας των φαρμακείων, κλείνουν, ολοένα και περισσότερο, την στρόφιγγα της πιστωτικής τους πολιτικής, απαιτώντας την αγορά φαρμάκων μέχρι και μετρητοίς. Κατʼ αυτό τον τρόπο, λόγω αδυναμίας πληρωμής, οι ελλείψεις των φαρμάκων από τα ράφια των φαρμακείων πολλαπλασιάζονται με τελικό θύμα τον ασθενή ο οποίος ταλαιπωρείται για να εξασφαλίσει έγκαιρα τα φάρμακά του.
Πρέπει να γνωρίζει ο κάθε ασφαλισμένος ότι τον τελευταίο χρόνο σηκώσαμε στην πλάτη μας όλες τις δαπάνες της φαρμακευτικής του περίθαλψης και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Τα όποια αποθέματα έχουν τελειώσει, τα δάνεια τα οποία αναγκαστήκαμε να πάρουμε δεν μπορούμε να τα αποπληρώσουμε, τα χρέη προς τις φαρμακαποθήκες μας μεγαλώνουν και η οικονομική καταστροφή πολλών φαρμακείων είναι προ των πυλών. Τα πρώτα κατασχετήρια περιουσιακών στοιχείων ήδη έχουν κοινοποιηθεί και δεν ξέρουμε τι μέλει γενέσθαι.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, η μόνη λύση που μας μένει είναι να σταματήσουμε να χορηγούμε φάρμακα επί πιστώσει, διότι δεν έχουμε άλλες δυνατότητες, και ο κάθε ασφαλισμένος αφού πληρώσει τα φάρμακά του να απευθύνεται στον ασφαλιστικό του φορέα για να εισπράξει τα ποσά που δικαιούται. Μια τέτοια απόφαση, αν μας ωθήσουν στα άκρα και χρειαστεί να την πάρουμε, δεν στρέφεται ενάντια στους ασφαλισμένους, απλά δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αν δεν πληρωθούν τα οφειλόμενα.
Ζητάμε την κατανόηση και την συμπαράσταση του κοινού για ότι συμβεί στο άμεσο μέλλον. Η κοινωνική κατακραυγή μπορεί να δώσει διεξόδους για την λύση αυτών των προβλημάτων.
Αν δεν δοθεί λύση μέχρι τις γιορτές η απόφαση του Πανελ. Φαρμ. Συλλόγου είναι η διακοπή της επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ΑΠΌ 1-1-12.
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.