Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Αυξήσεις 10-13% στο ηλεκτρικό ρεύμα

Διψήφια ποσοστά επιβάρυνσης στα τιμολόγια ρεύματος του 2012 αναμένεται να εγκρίνει την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (YΠEKA), με αυξήσεις της τάξης του 10%-13%.
Τα ποσοστά της αύξησης είναι μικρότερα τόσο από τα αρχικά αιτήματα της ΔΕΗ (19%) όσο και από την τελευταία πρόταση του πρόεδρου της επιχείρησης Αρθούρου Ζερβού προς τα συναρμόδια υπουργεία (για τουλάχιστον 15%).
Όμως οι αντιδράσεις της κοινωνίας αναμένεται να είναι μεγάλες σε μία περίοδο η οποία σημαδεύεται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας και την έκρηξη της ανεργίας.
Οι βιομήχανοι σε επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο και Περιβάλλοντος
Γ. Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά ότι αν γίνει αποδεκτή η πρόταση για αύξηση των τιμολογίων, η πλειονότητα των ενεργοβόρων βιομηχανιών θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.
Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες η διοίκηση της ΔΕΗ έκρουσε τον... κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση, ότι με αυξήσεις κάτω του 15% η επιχείρηση θα περάσει στις ζημιές το 2012, ενώ δεν θα μπορεί να προχωρήσει σε επενδύσεις, καθώς θα δυσκολέψει περαιτέρω η πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.