Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κατεβάζει ρολά ο στίβος

Κατεβασμένα τα ρολά (ως τις 15 Δεκεμβρίου) έχει ο ΣΕΓΑΣ μετά την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης να αναστείλει τη λειτουργία του ΔΣ μέχρι να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις της Πολιτείας για τον αθλητισμό.
Ωστόσο, από τα 248 σωματεία με δικαίωμα ψήφου, παρόντα με αντιπρόσωπο βρέθηκαν στην συνέλευση μόνο 101, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά τόσο από τον πρόεδρο Βασίλη Σεβαστή, όσο και από τους ομιλητές – αντιπροσώπους, κυρίως εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης του Ελληνικού αθλητισμού.Στον «πάγο» μπαίνει κάθε δραστηριότητα στον ΣΕΓΑΣ τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου όπως αποφάσισε ομόφωνα η έκτακτη γενική συνέλευση των σωματείων μελών της αρχαιότερης ομοσπονδίας.
Μέχρι τότε θα έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά αφενός την αναθεώρηση της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για την περικοπή του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΣΕΓΑΣ και αφετέρου το ύψος του τακτικού προϋπολογισμού της ΓΓΑ και κατ΄ επέκταση της ομοσπονδίας μέσα από τον προϋπολογισμό του κράτους για το 2012.
Επίσης ομόφωνα η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το ΔΣ της Ομοσπονδίας για σύγκλιση έκτακτης ΓΣ των σωματείων μελών του τον Ιανουάριο του 2012, για λήψη οριστικών και ενδεχομένων πιο δραστικών αποφάσεων με βάση τις αντίστοιχες αποφάσεις της κυβέρνησης για το τελικό ύψος των περικοπών του 2011 αλλά και του ύψους της τακτικής επιχορήγησης του 2012.
Καυστικός ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης: “Θέλουμε διαβεβαιώσεις από την Πολιτεία ότι ο προϋπολογισμός μας θα είναι βιώσιμος. Πιστεύω όμως ότι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να καταρρεύσει είναι ο αθλητισμός μας. Πρέπει να στηρίξουμε τους αθλητές μας που θα πάρουν μέρος και θα μας εκπροσωπήσουν στις μεγάλες διοργανώσεις», είπε ο κ Σεβαστής.
Και πρόσθεσε: Η χώρα μας και ο ελληνικός λαός περνά τη σοβαρότερη δοκιμασία της πρόσφατης ιστορίας μας. Είναι γεγονός πως δεν υπάρχει Έλληνας που αυτός και η οικογένειά του δεν δοκιμάζεται. Αλλά τα χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι υπάρχει μια αβεβαιότητα, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η συνέχεια, η προοπτική και το μέλλον της χώρας μας. Δεν θα περίμενε κανείς ότι μέσα στη λαίλαπα αυτή ο αθλητισμός θα έμενε αλώβητος.
Ο ΣΕΓΑΣ και εγώ προσωπικά έχουμε ξεκινήσει προσπάθεια για ανατροπή αποφάσεων. Ενημερώσαμε όλο τον κόσμο μας και είναι ενδεικτικό ότι δεκάδες ψηφίσματα απ΄ όλη την ελληνική επικράτεια βγήκαν στη δημοσιότητα.
Είμαστε σε διαρκή επαφή με την Πολιτεία στην προσπάθειά μας να ανατρέψουμε αυτές τις αποφάσεις και να πείσουμε την κυβέρνηση ότι είναι καταστροφικές και άδικες οι αποφάσεις, που χτυπούν τη βάση του αθλητισμού, τα σωματεία και τους αθλητές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.