Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Συνεδριακό Κέντρο πλέον η αίθουσα εκδηλώσεων της παλιάς Νομαρχίας

Ανήμερα της εορτής των πολιούχων και προστατών της πόλεως του Κιλκίς, εγκαινιάστηκε παρουσία των προσκεκλημένων Μητροπολιτών Ξάνθης κ. Παντελεήμονος και Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, του Ποιμενάρχη Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και των αρχών του νομού το συνεδριακό κέντρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως το οποίο ανακαινίσθηκε πρόσφατα από τις Ενορίες της Μητροπόλεως με την φροντίδα του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωρίδη και το οποίο θα χρησιμοποιείται για ομιλίες, συνάξεις νέων, ιερατικές συνάξεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ημερίδες και συνέδρια.

Πρόκειται για το κτήριο που στέγαζε τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο κέντρο της πόλεως και τώρα αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την Μητρόπολη επ’ ωφελεία του χριστεπώνυμου πληρώματος. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε δύναμη στον Ποιμενάρχη Πολυανής για να αυξήσει το ποιμαντικό και πνευματικό έργο ενώ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για την καλαισθησία και την λειτουργικότητα του πνευματικού κέντρου.
Έπειτα εγκαινιάστηκε το Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως στο οποίο εκθέτονται παλαιές εικόνες και σκεύη καθώς και αρχιερατικά άμφια των προκατόχων Μητροπολιτών Ιωακείμ Σμυρνιώτη (1945-1965), Χαρίτωνος Συμεωνίδη (1965-1974), Αμβροσίου Στάμενα (1974-1991 και Αποστόλου Παπακωνσταντίνου (1991-2009).
Οι εόρτιες εκδηλώσεις έκλεισαν με τον Αγιασμό του χώρου που στεγάζει τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως, στο ισόγειο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς όπου κάθε ημέρα δίδονται 95 μερίδες φαγητού σε οικονομικά ασθενείς. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος εξήρε το έργο των εθελοντών-διακόνων της αγάπης όπως τους χαρακτήρισε για το πολύ σημαντικό και άκρως απαραίτητο αυτό έργο, έργο αλληλεγγύης, αγάπης και προσφοράς. Την παράσταση έκλεψαν τα μικρά παιδιά του κατηχητικού της ενορίας όπου έντυσαν με τραγούδια την σεμνή τελετή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.