Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Τσογγίδης: "Δεν δέχομαι μαθήματα ευπρέπειας γενικώς και μάλιστα πολιτικής ευπρέπεια από τον κ. Κολότσιο"

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔ. ΤΣΟΓΓΙΔΗΣ
Διπλ. Μεταλλειολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλκίς
πρώην Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Νομού Κιλκίς

Αφού ο κ. Κολότσιος μου έκανε την τιμή να ασχοληθεί με την … μονότονη, κουραστική και ανούσια δήλωσή μου, θα του διευκρινίσω μερικά σημεία για να γίνει και ο διάλογος που θα επιθυμούσε !
Ας βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα σε μία σειρά !


* Μαθήματα ευπρέπειας γενικώς και μάλιστα πολιτικής ευπρέπειας δε δέχομαι από τον κ. Κολότσιο. Ο τόπος μας είναι μικρός και όλοι μας γνωριζόμαστε μεταξύ μας πολύ καλά !!!
* Με τον κ. Μπαλάσκα δεν έχω απολύτως καμία προσωπική εμπάθεια και ας είναι αυτός η αιτία που βρίσκομαι εκτός πολιτικής δράσης. Ως πολιτικό πρόσωπο όμως πρέπει να κρίνεται για το παραμικρό. Και στην περίπτωσή μας κρίνεται για σοβαρά πράγματα ! Ακόμη και η δήλωσή του στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο περιείχε εξωφρενικές και προκλητικές απόψεις.
* Η ψήφος του λαού δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ όπου ξεπλένονται όλες οι αμαρτίες ή πασαρέλα όπου οι κάποιες εκλογικές επιτυχίες δικαιώνουν τους πρώτους και τους δίνουν κάποιο βραβείο ! Αυτό αφορά και το συνδυασμό Μπαλάσκα, αλλά και τον ίδιο τον κ. Κολότσιο. Αλλωστε η παράταξη Μπαλάσκα κέρδιζε τις εκλογές όντας κάτω από την ομπρέλα της Νέας Δημοκρατίας αποκλειστικώς !
* Δε γνωρίζω την καταγωγή του κ. Κολότσιου και ούτε με ενδιαφέρει, όπως αυτός ισχυρίζεται ! Δεν είμαι ρατσιστής και μάλιστα αισθάνομαι ευτυχής όταν Ελληνες ή και ξένοι πολίτες από άλλα μέρη επιλέγουν να μείνουν στο Κιλκίς μονίμως, αλλά είναι δικαίωμά μου να έχω άποψη για το αν αποκλειστικώς και μόνο ο επικεφαλής του Δήμου ιδιαιτέρως τώρα που θα τοποθετηθεί με επιλογή και όχι με δημοκρατικές διαδικασίες, πρέπει να κατάγεται από τον τόπο αυτό !
* Χαρακτηρίζει ακραία τη συμπεριφορά μου όταν όντας Πρόεδρος της τότε Τ.Ο. Ν.Δ. Δήμου Κιλκίς τον διαγράψαμε από το Κόμμα και μάλιστα επειδή ήταν φίλος του κ. Συμπιλίδη !! Θεωρώ φαιδρότητες τα περί διαγραφής του από εμένα ! Τα έχει ξαναπεί ! Φαίνεται ότι αρέσκεται να εμφανίζεται ως θύμα μου ! Τι είμαι Δήμιος ? Δηλαδή εκείνη την ανώμαλη πολιτικά περίοδο 1990 -1993, ο κ. Κολότσιος ήθελε να συμμετέχει και στη Νέα Δημοκρατία και στην Πολιτική Ανοιξη στην οποία εμφανιζόταν ως στέλεχος ! Φαίνεται ότι νόμιζε ότι συμμετείχε σε φιλανθρωπικό σωματείο, διαφορετικώς δεν εξηγείται η εμμονή του να θέλει να είναι εγγεγραμμένος και στα δύο Κόμματα ! Η αλήθεια είναι ότι τότε το Κόμμα μας έδωσε εντολή να διαγράψουμε από τα μητρώα μας μόνο όσα μέλη μας προσχώρησαν στην Πολιτική Ανοιξη και εμφανίζονταν δημοσίως ως στελέχη της.
Εγώ μάλιστα για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας και διαφάνειας πέρασα από το συμβούλιο της Τ.Ε. τα ονόματα που ήταν πιθανά να διαγραφούν και ζήτησα την έγκριση των μελών της Τ.Ε.. Υπάρχουν και τα σχετικά πρακτικά στη διάθεση του κ. Κολότσιου.
Θα ήταν πολύ πιο έντιμο και λεβέντικο από πλευράς του να ζητήσει ο ίδιος διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία όταν προσχώρησε στην Πολιτική Ανοιξη, όπως έπραξαν άλλοι.
Τέλος πάντων, αν γνώριζε στοιχειωδώς τον κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας της Νέας Δημοκρατίας θα καταλάβαινε ότι το να επικαλείται τα σχετικά με αυτό το θέμα δείχνουν την άγνοιά του για τα πολιτικά και κομματικά ζητήματα !
Και στο τέλος της ιστορίας εγώ δεν έφυγα ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία και όταν εγώ πρόσφερα τα μέγιστα ανιδιοτελώς για πάνω από 28 χρόνια, αυτός δεν πρόσφερε απολύτως τίποτε ! Τι προσπαθεί να μας πει τώρα !!
Με την ευκαιρία να αναφέρω οτι μιλώντας πριν δύο μήνες με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά του είπα ξεκάθαρα μεταξύ των άλλων ότι όσο πολέμησα τότε την Πολιτική Ανοιξη επειδή έτσι έπρεπε, άλλο τόσο στήριξα τον ίδιο όταν έβαλε υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
* Ο κ.Κολότσιος με προκαλεί με τα γραφόμενά του να του κάνω μία πολύ απλή ερώτηση ! Αφού αγαπούσε τόσο πολύ τον κ. Συμπιλίδη γιατί δεν κατέβηκε μαζί του στις προηγούμενες Νομαρχιακές εκλογές, αλλά προτίμησε να συνεχίσει με τον κ. Μπαλάσκα? Για το θέμα αυτό οφείλει να δώσει μία δημόσια εξήγηση ! Εγώ με τον κ. Συμπιλίδη κατέβηκα έντιμα και καθαρά και άνευ όρων! Και δεν έφυγα από τη Ν.Δ.! Μπροστά στον κίνδυνο που διέτρεχε ο τόπος να επανεκλεγεί Νομάρχης ο κ. Μπαλάσκας παραμερίσαμε τα παλιά και ενώσαμε τις δυνάμεις μας !
Οσο για το παιδαριώδες επιχείρημα ότι εγώ απέτυχα να εκλεγώ με το Συνδυασμό Συμπιλίδη ( όπου συμμετείχα κάνοντας μία σημαντική υπέρβαση ) και αυτός πήρε 5000 ψήφους στο Συνδυασμό Μπαλάσκα, αλλά από τη σίγουρη δεξαμενή των παραπλανημένων ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, να του υπενθυμίσω για δεύτερη φορά ότι οι εκλογές δεν είναι πασαρέλα και ότι αν δεν ήταν Διευθυντής σε κλινική στο Νοσοκομείο Κιλκίς θα τον βλέπαμε τι θα έπαιρνε. Κάτι ήξερε ο νομοθέτης που δεν επέτρεπε για πολλά χρόνια να συμμετέχουν στις εκλογές οι κατέχοντες τέτοιες δημόσιες θέσεις.
Με την ίδια λογική του κ. Κολότσιου, θα φαινόταν εντελώς παράξενο που όταν ο κ. Μπαλάσκας κατέβηκε σε Δημοτικές εκλογές με το Συνδυασμό Αμανατίδη στον τότε Δήμο Κιλκίς «πάτωσε », αλλά εν συνεχεία όμως έγινε Νομάρχης και Δήμαρχος !
Και στο κάτω-κάτω της γραφής αφού ο κ. Κολότσιος πήρε τόσες ψήφους γιατί δεν πρόσφερε τα ανάλογα στον τόπο ? Δηλαδή πολύ κακό για το τίποτε !
* Κατά τον Εθνάρχη Καραμανλή υπάρχουν πράγματα που δε λέγονται, αλλά γράφονται και υπάρχουν πράγματα που λέγονται, αλλά δε γράφονται.
Πάντως, αφού με παρακάλεσε ( αγνοώ και απορρίπτω την απειλή του ) θα παραθέσω άλλους δύο λόγους που δεν κάνει ούτε για Αναπληρωτής Δημάρχου :
- Είναι καλοζωϊστής ( bon-viveure ! ) μάλλον, παρά άνθρωπος της δουλειάς κατά την άποψή μου. Δεν πρέπει να του αρέσουν ιδιαίτερα τα « ζόρια ».
- Δε νομίζω ότι τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα και το σπόρ της πολιτικής και της προσφοράς για το καλό του τόπου μέσα από την πολιτική ενασχόληση ! Γι’ αυτόν όλη αυτή η ενασχόληση είναι περίπου σαν ένας διαγωνισμός ομορφιάς !
* Για την ταμπακιέρα, δηλαδή για την επί 8ετία κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση στη Νομαρχία Κιλκίς δεν είδα κάποια τοποθέτησή του !

2 σχόλια:

  1. Σιγά μην ξέρει να γράφει ο Κολότσιος για να απαντήσει!!! ώσπου να απευθυνθεί σε κάποιον για να του γράψει την απάντηση και μετά να το συζητήσουν η απάντηση θα έρθει την άλλη εβδομάδα. Μπορεί να μην συμφωνώ με πολλά με τον κ. Τσογγίδη αλλά του αναγνωρίζω ότι είναι ένας ενεργός πολίτης, με άποψη και θέση, που ξέρει να παίρνει μέρος σε δημόσιο διάλογο. Ο νομός μας ζει τραγικές καταστάσεις και το χειρότερο είναι ότι μάθαμε να ζούμε μαζί με τα φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνεις. Γιατί αν ήταν μάγκας ο Μπαλάσκας θα πήγαινε σπίτι αλλά προτίμησε να είναι μπροστά και να το κράζουν όλοι. Ας τον κράζουν λοιπόν και ας μην μπορεί να σταθεί πουθενά. έχασε τον έλεγχο ο εν αργία Δήμαρχος μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε Τσογγίδη πες του μπας και ιδρώσει το αυτάκι του. Αυτοί ρε δεν έχουν μπέσα, ο άλλος βγήκε δήμαρχος ενώ ήταν έξω από τη φυλακή με εγγύηση 50.000 ευρώ. Και τώρα ο Περικλής μας το παίζει και εξυγιαντής.
    Ρε σεις και μόνο την προσωπική σας ζωή να δει κάποιος μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι θα πηδ$ξε# το λαό σε πρώτη ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.