Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής των Παιδικών Εικαστικών Τμημάτων της ΤΕΧΝΗΣ


Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, στις 5.30΄ μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής των Παιδικών Εικαστικών Τμημάτων της ΤΕΧΝΗΣ, των Τμημάτων Δημιουργικής Γραφής, με τη συμμετοχή έργων παιδιών που πήραν μέρος και διακρίθηκαν στο 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής ‘’Nova Zagora 2011’’ Βουλγαρίας. Η έκθεση αυτή γίνεται κάθε χρόνο την ίδια εποχή, από 10ετίας περίπου, με μεγάλη απήχηση και επιτυχία. Φέτος έχει την ιδιαιτερότητα της τιμητικής παρουσίας 10μελούς ομάδας Βουλγάρων από την πόλη Nova Zagora.
Η καθαρότητα και η γνησιότητα των συναισθημάτων των παιδιών, αποτυπώνεται στα έργα τους. Με μια ματιά διαπιστώνει κανείς την ειλικρινή διάθεσή τους για φιλία, αγάπη και επικοινωνία. Τα φωτεινά και ζωηρά χρώματα που χρησιμοποιούν, η θεματολογία τους και ο τρόπος που την αποδίδουν είναι αποδεικτικά του πόσο όμοια σκέπτονται και αισθάνονται τα παιδιά όλου του κόσμου.
Η εξοχή, ο πρωινός ήλιος, η θάλασσα, το ποτάμι, οι σκηνές ήρεμης οικογενειακής ζωής, το σπίτι με τα κατοικίδια, οι παραδοσιακές φορεσιές, σκηνές από γνωστούς μύθους και παραμύθια, και ο τρόπος που τα αποδίδουν, είναι μηνύματα που στέλνουν σε εμάς τους ενηλίκους για έναν κόσμο όπως αυτά ονειρεύονται και επιθυμούν.  
Η Τέχνη, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ως το μέσον που φέρνει τα παιδιά σε άμεση επικοινωνία και ως συνδετικός κρίκος που ενώνει λαούς.  
Τα εγκαίνια θα πλαισιωθούν από ζωντανή Χριστουγεννιάτικη μουσική και τραγούδια, και θα μοιραστούν κατά τη διάρκειά τους ημερολόγια του 2012, διακοσμημένα με έργα παιδιών.  
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.