Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Δράσεις Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης


Τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κιλκίς, μετά από πρόσκληση που απηύθυναν στους Εθελοντές και φίλους του Κέντρου, πραγματοποίησαν τις πρώτες συναντήσεις γι’ αυτήν τη χρονιά.  
Στο Παλαιό Γυναικόκαστρο (7/11/2011) στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, με αφορμή προβλήματα της τοπικής κοινωνίας έγινε προβολή και γόνιμη συζήτηση πάνω στο περιβαλλοντικό ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, επικράτησε προβληματισμός και αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι μελλοντικές δράσεις στην κατεύθυνση της αειφορικής διαχείρισης των απορριμμάτων και δημοσιοποίησης του ζητήματος.  Στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της «Τέχνης» Κιλκίς (16/11/2011) η Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου συναντήθηκε με τους Εθελοντές και φίλους του με σκοπό το προγραμματισμό μελλοντικών δράσεων. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Φίλοι της Φύσης» κ. Δέσποινα Μιχελάκη.  
Μερικοί από τους Εθελοντές και φίλους του Κέντρου αποφάσισαν να συμμετέχουν το μήνα Δεκέμβριο, στις εξής δράσεις α) Εργαστήριο κατασκευής αντικειμένων με επαναχρησιμοποιημένα υλικά την Πέμπτη 15/12 (Παλαιό Γυναικόκαστρο), β)Παραδοσιακές Διατροφικές Συνήθειες-Εργαστήριο παραδοσιακών εδεσμάτων την Παρασκευή 16/12 (Παλαιό Γυναικόκαστρο), γ) Μαγικό Χαλί- Άχρηστα – Χρήσιμα το Σάββατο 17/12 (Λαϊκή Αγορά Κιλκίς) και δ) Συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό (Δράση του Δήμου Κιλκίς μετά από πρόσκληση της δημοτικής συμβούλου, κ. Βούλας Ποζίδου).  
Η επόμενη συνάντηση της Ομάδας Εθελοντών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011, στις 17.30μ.μ., στο γραφείο του Κ.Π.Ε. Κιλκίς στη δημοτική αγορά, με στόχο το σχεδιασμό και την προετοιμασία των παραπάνω δράσεων.  
Επίσης, η Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο στην απογευματινή ημερίδα που διοργανώνει με θέμα: «Οι σχολικές αυλές-ένας κοινός συλλογικός στόχος». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 5.00μ.μ., στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.