Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Κινητικότητα» Κυπρίων στην Ελλάδα μέσω της Επιμορφωτικής Κιλκίς


Η Επιμορφωτική Κιλκίς ήταν ο Φορέας Υποδοχής του ευρωπαϊκού προγράμματος LEONARDO DA VINCI μέσω του οποίου υλοποιήθηκε «κινητικότητα» Κυπρίων στην Ελλάδα. Στην κινητικότητα (εκπαιδευτική επίσκεψη) έλαβαν μέρος Διευθυντές Συνεργατικών Πιστωτικών Εταιρειών των επαρχιών της Κύπρου. Συντονιστής Φορέας του Leonardo Da Vinci ήταν η Παγκύπρια Συνεργατική Συνομοσπονδία. 
Το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα με τίτλο «Στρατηγικός σχεδιασμός μάρκετινγκ συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων» προσέφερε εξειδικευμένες γνώσεις αλλά και εμπειρίες στην ομάδα συμμετεχόντων.

Την ομάδα συμμετεχόντων συνόδευσε καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος ο κ.Παναγιώτης Αμοιρίδης (Διευθυντής Επιμορφωτικής), ο κ.Περικλής Κοσμίδης (Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων) και η κ. Αναστασία Τραϊανού (Συντονίστρια Προγραμμάτων Κύπρου). Κατά την έναρξη του προγράμματος έγιναν εισηγήσεις από τους κκ Παναγιώτη Αμοιρίδη και Περικλή Κοσμίδη σε ότι αφορά το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (LLL) αλλά και το τομεακό πρόγραμμα Leonardo Da Vinci. 
Στη συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος ο κεντρικός εισηγητής, κος Αθανάσιος Τζανακάκης (Προϊστάμενος Χορηγήσεων & Καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου-κατάστημα Κιλκίς) ανέλυσε τα εξής θέματα: τραπεζοπιστωτικό περιβάλλον, ρόλος πιστωτικών ιδρυμάτων στην οικονομία, ευρωπαϊκή τραπεζική νομολογία, τραπεζοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, ρόλος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας (ΕΣΤΕ), τραπεζικό μάρκετινγκ, λόγοι που ωθούν τα τραπεζικά συστήματα στην υιοθέτηση της εφαρμογής μάρκετινγκ, μορφές σχεδιασμού μάρκετινγκ ελλαδίτικων πιστωτικών ιδρυμάτων, τμηματοποίηση, στόχευση και τοποθέτηση στην αντίληψη του πελάτη, προϋποθέσεις και παράγοντες αγοραστικής προσήλωσης του πελάτη, μίγμα τραπεζικού μάρκετινγκ, φάσεις στρατηγικού σχεδιασμού μάρκετινγκ κ.ά. Επιπλέον αξιόλογες επισκέψεις έγιναν σε ελλαδίτικες συνεταιριστικές τράπεζες όπου οι αρμόδιοι έκαναν τις αντίστοιχες εισηγήσεις και ακολούθησαν εποικοδομητικές συζητήσεις μεταξύ των παρευρισκομένων. Πιο συγκεκριμένα, στη Συνεταιριστική Τράπεζα της Λάρισας έγιναν εισηγήσεις από τον κο Κωνσταντίνο Βασβατέκη (Γεν.Διευθυντή) και τον κο Αντώνη Κουτσιώρα (στέλεχος της ΣΤ), οι οποίοι -μετά τη συζήτηση που ακολούθησε- ξενάγησαν την ομάδα στην όμορφη πόλη της Λάρισας. Την επομένη, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τη Συνεταιριστική Τράπεζα της Κοζάνης, η οποία λόγω της δυναμικής της μετατράπηκε πλέον σε Περιφερειακή Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας. Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Κοζάνης, εισήγηση έγινε από τον Γεν.Διευθυντή κο Παναγιώτη Νέστορα και τον Γραμματέα κο Γιάννη Αποστολίδη. Ιδιαίτερη τιμή και ευχαρίστηση για όλη την αποστολή του προγράμματος υπήρξε πέρα από την υποδοχή και φιλοξενία στη ΣΤ Κοζάνης, η συμμετοχή του Προέδρου του ΔΣ της Περιφερειακής πλέον Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας, του κ. Παναγιώτη Αποστολίδη. Ο κ. Αποστολίδης με χαρά ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την λειτουργία της τράπεζας, τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που έχει και προσπαθεί να προωθεί μέσα από διάφορες δράσεις, τον ανταγωνισμό που υπάρχει και φυσικά το τραπεζικό μάρκετινγκ. 
Ακολούθησε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, η οποία επισφραγίστηκε με την αμφότερη επιθυμία των τραπεζικών για επικοινωνία και –γιατί όχι συνεργασία στο κοντινό μέλλον. Ωστόσο στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν πολιτιστικές δραστηριότητες όπως π.χ. επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίβρα. Ύστερα από επιθυμία των συμμετεχόντων, η τελετή λήξης έγινε –σε εξωδιδακτικές ώρες του προγράμματος- στο νέο κτίριο της Επιμορφωτικής στο Κιλκίς, από τον Διευθυντή της εταιρείας κ. Παναγιώτη Αμοιρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.