Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Αρμενική Τηλεόραση: Τούρκοι διανοούμενοι γράφουν για τη Γενοκτονία

Ρεπορτάζ της Αρμενικής Τηλεόρασης για το βιβλίο της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας "Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ". (Έκδοση στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα) και τον Τούρκο εκδότη Ραγκίπ Ζαράκολου.
Η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας συνεχίζοντας την τακτική της να πρωτοτυπεί στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία - το 2009 είχε τιμήσει με ποδοσφαιρικό αγώνα στη μνήμη τους, τους αθλητές του Συλλόγου «Πόντος» του κολλεγίου «Ανατόλια» Μερζιφούντας - προσκάλεσε στην Καβάλα το Τούρκο εκδότη και αγωνιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ραγκίπ Ζαράκολου.


Την Κυριακή 22 Μαΐου 2011, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας, αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, η εκδήλωση τιμής και μνήμης ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας Χαράλαμπου Αλεξανδρίδη, στη συνέχεια ο Θεοφάνης Μαλκίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της Γενοκτονίας και αμέσως μετά μίλησε o Ραγκίπ Ζαράκολου. Η εκδήλωση τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας έκλεισε με τη χορωδία της Λέσχης, με την αναπαράσταση της σφαγής των γυναικών στον Πόντο και τον αρχαίο ελληνικό πολεμικό χορό, τον πυρρίχιο.
Αισθανόμενη την ανάγκη να αναδείξει πτυχές της Γενοκτονίας και ιδιαίτερα την οπτική των Τούρκων διανοουμένων και συγγραφέων, η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας πραγματοποίησε την έκδοση στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.
Στον τόμο αυτό, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, συμπεριλαμβάνεται ο πρόλογος του Χαράλαμπου Αλεξανδρίδη, το κείμενο του Ραγκίπ Ζαράκολου, το κείμενο του Θεοφάνη Μαλκίδη, ενώ κρίθηκε ιδιαίτερης αξίας και συμπεριλήφθηκε το κείμενο του συγγραφέα Σαίτ Τσετίνογλου, συνεργάτη του Ραγκίπ Ζαράκολου.
Το βιβλίο συμπεριλαμβάνει για πρώτη φορά κείμενα Τούρκων διανοουμένων για τη Γενοκτονία, οι οποίοι έχουν πληρώσει και πληρώνουν με δεκάδες διώξεις τη στάση τους.
Δείτε το ρεπορτάζ της Αρμενικής Τηλεόρασης στο

http://www.youtube.com/watch?v=weCggFNa2ZA&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.