Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η Επιστολή Σαμαρά Πράξη Ευθύνης και Αξιοπρέπειας

Σε ένα κλίμα πολύ αρνητικό για την Ελλάδα, το οποίο προκάλεσε η τραγική έμπνευση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα, ο Αντώνης Σαμαράς, με την επιστολή του προς τους εταίρους και δανειστές, χωρίς να διακινδυνεύσει τη θέση της χώρας μας στην Ε.Ε., διατυπώνει ξεκάθαρα τις βασικές του θέσεις.  Στην επιστολή, βασικός κορμός της οποίας είναι η παλαιότερη επιστολή προς την ηγεσία του ΕΛΚ:  Επαναλαμβάνεται η δέσμευση για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. της 26ης Οκτωβρίου, η οποία άλλωστε εκφράστηκε με τη στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης που θα τις υλοποιήσει.
Επαναλαμβάνεται, επίσης, και η δέσμευση για την επίτευξη των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Όλα αυτά τα διακηρύσσει με συνέπεια επί δύο χρόνια.
· Ο Αντώνης Σαμαράς δεν προσυπέγραψε μια κοινή επιστολή με υπαγορευμένο περιεχόμενο με τον Γιώργο Παπανδρέου.
· Με την αποστολή της επιστολής, που ελπίζουμε ότι θα γίνει δεκτή, αίρονται τα όποια προσκόμματα είχαν τεθεί από κάποιες πλευρές για τη μη καταβολή της 6ης δόσης, και την παράταση της αγωνίας για τη δυνατότητα του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
· Αφαιρείται η δυνατότητα από όσους επεδίωκαν να κατηγορηθεί για το τραγικό αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η ελληνική οικονομία η Ν.Δ., το κόμμα, δηλαδή, που ήταν στην αντιπολίτευση τα δύο έτη που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, και εναντιώθηκε στην αποτυχημένη πολιτική.
· Επισημαίνεται ότι η μέχρι τώρα οικονομική πολιτική ήταν λάθος και γι’ αυτό απέτυχε.
· Τίθεται στο κείμενο, με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο, η ανάγκη τροποποίησης της οικονομικής πολιτικής, με την αλλεπάλληλη και άδικη φορολόγηση που οδηγεί στην εκτόξευση της ανεργίας, στον πολλαπλασιασμό των «λουκέτων» και στο βάθεμα της ύφεσης.
· Η αποδοχή της θέσης αυτής, στην οποία επίσης επέμενε ο Αντώνης Σαμαράς από την εποχή της ψήφισης του μνημονίου, ανοίγει το δρόμο για την άσκηση διαφορετικών «βιώσιμων εναλλακτικών πολιτικών», πολιτικών ανάκαμψης και ανάπτυξης. Και αυτό θα συμβεί από μια κυβέρνηση της Ν.Δ. που θα προκύψει μετά από τις εκλογές, που θα διεξαχθούν όπως έχει συμφωνηθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 19 Φεβρουαρίου 2012.
Η δημόσια συζήτηση όλο αυτό το διάστημα σχετικά με την επιστολή απέδειξε ότι:
· η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα το κέντρο των πολιτικών διεργασιών,
· η Νέα Δημοκρατία είναι η αυριανή κυβέρνηση.
Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς κατέδειξε ότι ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες υπάρχει η δυνατότητα διαφύλαξης της αξιοπρέπειας και τήρησης της πολιτικής συνέπειας.

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.