Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση Σάββα Τσιτουρίδη για τις επιθέσεις στους έλληνες αγρότες

Με αφορμή την επαπειλούμενη επίθεση εναντίον των ελλήνων αγροτών, ο πρώην υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση.
«Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιχειρεί τις ημέρες αυτές να καταρτίσει ένα ακόμη σχέδιο για το πέμπτο μνημόνιο- πέμπτο το τελευταίο ενάμιση χρόνο (!). Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση του κ . Παπανδρέου θα μας έσωζε με το πρώτο μνημόνιο, ύστερα με το δεύτερο, και πήγαμε λέγοντας φτάνοντας τώρα στο πέμπτο. Πέραν όλων των άλλων παρεμβάσεων που σχεδιάζονται τώρα, όπως είναι η ισοπέδωση των ειδικών μισθολογίων σε στρατιωτικούς, σε στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, δικαστικούς κλπ. και πέρα από νέες περικοπές στις αμοιβές δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών, φαίνεται πως οι εγκέφαλοι του οικονομικού επιτελείου έκριναν πως έφτασε η ώρα της επίθεσης εναντίον των ελλήνων αγροτών. Έτσι ετοιμάζονται, μεταξύ των άλλων, αλλαγές στο καθεστώς επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών και η κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης. Σε μια εποχή όπου η ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας είναι επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση της οικονομική και κοινωνικής κρίσης, επώδυνες παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα θα ήταν καταστροφικές. Εξορθολογισμός των δαπανών για να ανταποκρίνεται η χώρα στις δανειακές της υποχρεώσεις δεν χωρά στον αγροτικό τομέα και δεν μπορεί να οδηγήσει σε περεταίρω μαρασμό την ελληνική ύπαιθρο.
Όταν μια κυβέρνηση χρειάζεται χρήματα, πρέπει νa τα βρει από εκείνους που τα έχουν. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς. Και στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία δεν πρέπει να το ξεχνούν όσοι είναι αντιπρόσωποι της ελληνικής περιφέρειας στο ελληνικό κοινοβούλιο»

1 σχόλιο:

  1. Δεν ντρέπεσαι λίγο ήσουνα και υπουργός γεωργίας. Μιλάς εσύ που οι δικοί σου ρήμαξαν και μπήκαν και φυλακή. Τι θράσσος είναι αυτό.
    Τώρα κάθεσαι και κάνεις πολιτική από τη σπιταρόνα σου στην Αθηνα και νομίζεις θα σε ξαναεμπιστευθεί ο λαός του Κιλκίς να τον σώσεις
    Ουστ από δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.