Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς: "Όχι στο λουκέτο των φαρμακείων. Ναι στον αγώνα κατά των καρτέλ"

H Κυβέρνηση του μνημονίου «στραγγαλίζει» το φαρμακείο. Μετά τη διάλυση της υγείας, το κλείσιμο νοσοκομείων, την κατάρρευση των ταμείων, στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας μπήκαν εκ νέου οι φαρμακοποιοί.Μετά την κυβέρνηση Παπανδρέου ήρθε η … μεταβατική κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και κατόπιν οδηγιών του κ. Λοβέρδου, βρήκε τον “εχθρό της χώρας”. Τους 12.000 φαρμακοποιούς.Αυτή είναι τελικά η «γάγγραινα» της ελληνικής Οικονομίας, γι αυτό προφανώς και στις προγραμματικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός, στην πρώτη εξαγγελία του αναφέρθηκε στους φαρμακοποιούς.

Ένα χρόνο τώρα, οι μεθοδεύσεις στην Υγεία είναι απίστευτες και οδηγούν σε κίνδυνο αυτό το υπέρτατο αγαθό του ελληνικού λαού. Είναι πλέον φανερό, ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να μην έχουν τα φάρμακα τους.
Η επιδίωξη της κυβέρνησης να εγκαταστήσει αλυσίδες Ισραηλινών συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου, είναι πλέον εξόφθαλμη.
ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
Ο κ. Λοβέρδος φρόντισε με τον καλύτερο τρόπο τις εκπτώσεις που έκοψε από τα φαρμακεία να τις χαρίσει στους βιομηχάνους και με πρόσχημα την εξομάλυνση της αγοράς, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Αντιθέτως, οι φαρμακοβιομήχανοι ενίσχυσαν τη θέση τους στην αγορά, μετέτρεψαν την πίστωση προς τα φαρμακεία σε πώληση τοις μετρητοίς, προκάλεσαν τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων οδηγώντας τα φαρμακεία σε αδυναμία λειτουργίας. Η σημερινή έλλειψη ρευστότητας των φαρμακοποιών, οδηγεί ακόμη και σε αδυναμία αγοράς επαρκούς ποσότητας φαρμάκων για τις ανάγκες των ασφαλισμένων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Παρ όλα αυτά εμείς:
·         Εξακολουθούμε και πιστώνουμε τα ασφαλιστικά ταμεία ακόμη και έως έναν χρόνο
·         Επιστρέφουμε στα ασφαλιστικά ταμεία κάθε μήνα περίπου το 4% της αξίας των συνταγών
·         Πληρώνουμε ΦΠΑ σε μια ασυνεπή πολιτεία για πωλήσεις φαρμάκων το αντίτιμο των οποίων, δεν έχουμε εισπράξει από τα ασφαλιστικά ταμεία
·         Πληρώνουμε όλες τακτικές και έκτακτες φορολογικές μας υποχρεώσεις
·         Έχουμε χάσει το 30% της αξίας των αποθεμάτων μας από τις μειώσεις των τιμών φαρμάκων που αγοράσαμε πιο ακριβά και
·         Πολλοί από εμάς αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε σε δανεισμό με υψηλό επιτόκιο από τις τράπεζες προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας!!!
·         Περιμένουμε 8-10 μήνες να πληρωθούμε δαπάνες τις οποίες εξοφλούμε στις 40 μέρες
·         Οι τράπεζες αρνούνται να εκδώσουν μπλοκ επιταγών προς τα φαρμακεία λόγω επισφάλειας
·         Οι πολλαπλές ελλείψεις φαρμάκων προκαλούν αφάνταστη ταλαιπωρία σε ασθενείς και φαρμακοποιούς
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ «ΚΕΡΔΟΥΣ»
Επειδή κάποια Μέσα Ενημέρωσης, έχουν εσφαλμένη εικόνα για την προσφορά και την εργασία των φαρμακοποιών , θα γίνουμε κουραστικοί και θα επαναλάβουμε ότι το ποσοστό κέρδους δεν είναι 35% αλλά 18,5% μικτό κέρδος επί της λιανικής τιμής και αν η πολιτεία σκεφτεί να το μειώσει και άλλο, τότε έχει σαν στόχο να μας αφανίσει τελείως για να ανοίξει τον δρόμο σε πολυεθνικές αλυσίδες τύπου LIDL απαξιώνοντας έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο.                                                    Το κέρδος αυτό ήδη μειώνεται περισσότερο καθώς το φαρμακείο, έχει τρέχοντα έξοδα, ενοίκιο, πληρωμή προσωπικού και έτσι το καθαρό περιθώριο κέρδους ανάλογα το φαρμακείο κυμαίνεται μεταξύ 7-9%.                                                     Απλά υπενθυμίζουμε ότι χώρες με λιγότερα φαρμακεία από την Ελλάδα, έχουν κέρδος, στην Ιταλία 24%, στην Ισπανία 26%, στη Γαλλία 25%!                            Μόνο το 2010 οι φαρμακοποιοί προσέφεραν στην πολιτεία στην εξοικονόμηση δαπανών 400.000.000 ευρώ. Το ευχαριστώ του υπεύθυνου κράτους είναι ο διωγμός μας.
ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ                                                                                                 Αν ο πρωθυπουργός θέλει πραγματικά να μειώσει τη δαπάνη, ας ακούσει απλά τις προτάσεις μας και όχι τις προτάσεις του κου Λοβέρδου μόνο, που οδηγούν σε άλλους δρόμους…
·         Ηλεκτρονική συνταγογράφηση πλήρη
·         Διαγνωστικά – Θεραπευτικά πρωτόκολλα
·         Νοσοκομειακή συσκευασία (δίνονται συνεχείς παρατάσεις στην βιομηχανία)
·         Γενόσημα στα Νοσοκομεία (όφελος 30% Χ 1 δις. = 300.000.000 ευρώ
·         Μείωση αριθμού χαπιών ανά συσκευασία περίπου 200 φάρμακα αύξησαν την συσκευασία τους με επιβάρυνση έως 1.000.000 ευρώ ανά φάρμακο ανά έτοςσύνολο περίπου 200.000.000 ανά έτος
Καθιέρωση ποσοστού συμμετοχής ασφαλισμένου κατά φάρμακο, όχι κατά διάγνωση (εξοικονόμηση 5% του συνόλου δαπάνης – 4 δις δηλαδή 200.000.000 ευρώ)
Σήμερα οι φαρμακοποιοί είναι αντιμέτωποι με το κλείσιμο του φαρμακείου τους. Δεν έχουν πλέον τίποτα άλλο να χάσουν. Οφείλουμε να αντιδράσουμε.                                                                 Το οφείλουμε στους έλληνες πολίτες, στις οικογένειες μας, στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές.
Ζητάμε από τους ασφαλισμένους να σταθούν στο πλευρό μας και να μας συμπαρασταθούν για να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις όποιες πρωτοβάθμιες υγειονομικές υπηρεσίες και άλλες καθημερινές διευκολύνσεις.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς στην συνέλευσή του στις 19-11-11 αποφάσισε να συμμετάσχει σε όλες τις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει ο ΠΦΣ .
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΙΛΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.