Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Κεντρικής Μακεδονίας

Την Κυριακή, 4 Δεκ 2011, στις 11.00, στον χώρο του πρώην κινηματογράφου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (κατω από την Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης) θα συναντηθούν όλες οι ενδιαφερόμενες Εθελοντικές Μη Κερδοσκοπικές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για να συζητήσουν την δυνατότητα δημιουργίας του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και χάριν συντομίας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ θα μπορούσε να είναι μια τυπική δομή που ανάμεσα στους κύριους στόχους του θα μπορούσε να περιλάβει:
· Να αντιμετωπίσει, μαζί με όλα τα υφιστάμενα δίκτυα, το θεσμικό έλλειμμα της δημόσιας διαβούλευσης στην χώρα μας, στις σχέσεις δημόσιου τομέα και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.
· Να τοποθετηθεί στα μεγάλα & κρίσιμα ζητήματα με την ενίσχυση των θεσμών αλληλεγγύης και της κοινωνικής οικονομίας.
· Να καταγράψει, επεξεργασθεί και διαδώσει τις καλές πρακτικές και το πνεύμα συνεργασίας ενός συνολικού κοινωνικού δικτύου για την αντιμετώπιση θεσμικών ελλειμμάτων.
· Να σχεδιάζει στρατηγικά πλαίσια κοινωνικής δικτύωσης με την συμμετοχή των Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών-ΟΚΠ και των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
· Να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και πληροφόρησης για θέματα της Κοινωνίας των Πολιτών και των Οργανώσεών τους .
Το Thess ΔΙΚΤΥΟ-Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης είναι ένα άτυπο δίκτυο εθελοντικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης που σκοπό έχει τη γνωριμία, τη συνεργασία και την διοργάνωση κοινών δράσεων με επίκεντρο τη προώθηση του εθελοντισμού στην Θεσσαλονίκη. Είναι μια πετυχημένη προσπάθεια δικτύωσης, αλληλοενημέρωσης και κοινής παρουσίας των οργανώσεων της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Το Thess-Δίκτυο κλείνει φέτος τον ένα χρόνο παρουσίας και ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των καιρών προσφέρει την οργανωτική του πλατφόρμα για την συνάντηση-συζήτηση, ίδρυσης και μιας τυπικής πλατφόρμας σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για όλες τις Οργανώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας
Στην ιδρυτική συνάντηση προσκαλούνται όλων των μορφών τυπικές οργανώσεις εθελοντικές μη κερδοσκοπικές-μη κυβερνητικές, σύλλογοι, σωματεία και κάθε μορφής τυπική συλλογική δομή της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιείται στα όρια της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να συντεθεί και καταγραφεί το καταστατικό ίδρυσης του ΠΑΡΑΤΗΡΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Στην συνάντηση έχει προβλεφθεί η παρουσίαση των εμπειριών από άλλες δομές περιφερειακών ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ, καθώς και η παρουσίαση της δομής του Πανελλήνιου ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ από τον κ. Βασίλη Τακτικό.
Οι φροντιστές της συνάντησης κκ Μπάμπης Παπαϊωάννου (69773287010) και Δημήτρης Μιχαηλίδης (6998282382) θα έχουν ανοικτό τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ από 10.30, της Κυριακής, 4 Δεκ 2011, ώστε να έρθουν έγκαιρα όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων φορέων και να μπορέσουν να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι από τις άλλες πόλεις έγκαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.