Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μειωμένα τα έσοδα των δήμων και των περιφερειών το 2012


Μείωση κατά 11% περίπου θα εμφανίσουν το 2012 τα έσοδα των δήμων και των περιφερειών από το κράτος. Συγεκριμένα, τα έσοδά τους από τον τακτικό προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων θα μειωθούν κατά 500 εκατ. ευρώ. Αυτό φάνηκε από το σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή.  
Τι θα σημαίνει αυτό για τη λειτουργία των δήμων; Πολύ απλά ότι οι δήμοι θα ανταπεξέρχονται με μεγάλη δυσκολία ή (ακόμη και με αδυναμία) στις ουκ ολίγες αρμοδιότητές τους (πολλές εκ των οποίων τις “φορτώθηκαν” από τον Καλλικράτη χωρίς την ανάλογη διάθεση κονδυλίων).Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα της Αυτοδιοίκησης συμπεριλαμβανομένων και των ιδίων εσόδων των φορέων αυτοδιοίκησης, εμφανίζονται μειωμένα κατά 536 εκατ. ευρώ (ποσοστό 7,6%).  
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2012:  
Από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), η Αυτοδιοίκηση θα λάβει 3,214 δισ. ευρώ έναντι 3,692 δισ. ευρώ το 2011.  
Από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, θα λάβει το 2012 608 εκατ. ευρώ έναντι 630 εκατ. ευρώ το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.