Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Συναίνεση κι όχι συνδιοίκηση

Γράφει ο Ηλίας Χαριζάνης
Είναι πραγματικά λυπηρός ο τρόπος, ο χρόνος αλλά και το μέσο που επιλέγει κομμάτι της αντιπολίτευσης να εκφράσει τις όποιες αντιθέσεις του για τη διαχείριση του Δήμου. Με λαϊκισμό, απομεινάρι μίας παλαιοκομματική νοοτροπίας που είναι απόλυτα εναρμονισμένη με πρακτικές από τις οποίες ο Δήμος, η νέα Δημοτική Αρχή και κυρίως οι πολίτες της Παιονίας προσπαθούμε να ξεφύγουμε.
Αυτές είναι, βέβαια, οι ίδιες πρακτικές που οδηγούν σε εσωστρέφεια και απομόνωση και έφεραν το Δήμο στην κατάσταση που παραλάβαμε. Αντιπολίτευση μέσω έντυπων μέσων, με υπερβολές και γενικότητες και με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων κι όχι την βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών. Η επιλογή του αρχηγού της ελάσσονος αντίπολίτευσης, κ. Δραγανίδη, να ασκήσει κριτική στο Δήμαρχο για την παροχή υπηρεσιών μίας εταιρείας προς το Δήμο, πρέπει να λογίζεται τουλάχιστον ως άστοχη. Δημιουργία εντυπώσεων από τη δημοσιοποίηση των τιμολογίων, ξύλινη γλώσσα και φυσικά, μία σχεδόν εντυπωσιακή «κραυγή αγωνίας» για την έλλειψη συνεργασίας και συναίνεσης. Η εντύπωση που δίνεται στον απλό πολίτη είναι ότι ο Δήμαρχος Παιονίας λειτουργεί απολυταρχικά και στερεί τη δυνατότητα από την αντιπολίτευση να ακουστεί. Εκτίθεστε, κ. Δραγανίδη. Εκτιθεστε όπως και με το θέμα της ΔΕΥΑΠ. Μιλάτε για αυταρχισμό και υπεροψία ενός ανθρώπου που χαίρει εκτιμήσεως από το σύνολο της Κοινωνίας μας. Μιλάτε με αυτόν τον τρόπο για τον εκπρόσωπο της Κοινωνίας μας. Και αν εκνευρίστηκε, πιστεύω ότι μάλλον το έκανε γιατί περίμενε από την Αντιπολίτευση του Δήμου περισσότερα πράγματα από το να «παίζει» με τα τιμολόγια. Μιλάτε για υπερπολυτελείς εκδόσεις που στην πραγματικότητα δεν είναι, δίφυλλα που είναι μονόφυλλα, αγνοώντας ποιότητα και τιμές αγοράς. Εσείς μπορεί να θέλετε άλλα πράγματα για το Δήμο. Αντί να προσπαθούμε να ανεβάσουμε το επίπεδό μας, αντί να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι και ανταγωνιστικότεροι, θέλετε να επιστρέψουμε σε νοοτροπίες προηγούμενων διοικήσεων. Αυτές δηλαδή που απαξίωσε ο κόσμος! Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή που θέλετε να έχουμε όταν αποκλείουμε κάποιον, οποιονδήποτε, να κάνει μία δουλειά για το Δήμο επειδή βοήθησε, και πληρώθηκε αναλόγως, προεκλογικά μία παράταξη;
Βέβαια, από τον κ. Δραγανίδη δεν περιμένω μεγάλες αλλαγές σε νοοτροπία και τρόπο σκέψης. Είχα, όμως, μεγαλύτερες προσδοκίες από τον κ. Ζησάκο, μιας και υποτίθεται ότι εκπροσωπεί το νέο, το φρέσκο και το διαφορετικό. Προεκλογικά πίστεψα ότι η Κίνηση Νέων θα έφερνε κάτι καινούργιο στα δημοτικά δρώμενα της περιοχής μας. Έχετε δίκιο όμως, κ. Ζησάκο, είστε κι εσείς μία από τα ίδια. Υπαινίσεστε ότι ο Δήμος θα μπορούσε να ολοκληρώσει το site του με 2000 Ευρώ. Υπαινίσεστε ότι άλλοι το κάνουν φθηνότερα από την εταιρεία που τελικά το ανέλαβε. Θεωρείτε ότι η τιμή είναι υψηλή κι ότι 2.000, άντε και κάτι παραπάνω, θα μπορούσε να γίνει ένα σοβαρό site, που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του Δήμου; Τότε είναι σίγουρο ότι δεν έχετε καταλάβει, τόσο το Νόμο και τις εγκυκλίους, όσο και το τι χρειάζεται ο πολίτης της Παιονίας. Μ’ άλλα λόγια, προσωπική μου αίσθηση είναι, ότι δεν καταλάβατε το έργο. Ακόμα κι αν δεν με απασχολούσε το θέμα της ποιότητας, ακόμα κι αν με άφηνε αδιάφορο το θέμα μεταφοράς τεχνογνωσίας, με απασχολεί απόλυτα και συνεχώς το ζήτημα παροχής σωστών και φιλικών προς το δημότη υπηρεσιών. Δεν έχετε κατανοήσει το έργο κι αυτό είναι....αποδεκτό. Είναι όμως απαράδεκτο να μιλάτε για «πολυτέλεια» και «σπατάλη», όταν μιλάτε για βασικές υπηρεσίες του Δήμου, που για πρώτη φορά έχουν γίνει φιλικές και προσιτές προς τον πολίτη. Αν σ’αυτό προσθέσετε την προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή και της οποίας τα αποτελέσματα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται, τότε αρχίζω και αναρωτιέμαι για τους σκοπούς αυτής της «επίθεσης».
Προσωπικά, δεν θα συμπράξω και δεν θα συναινέσω με τη νοοτροπία των δύο κυρίων. Ως εδώ με τη συνεχή υποβάθμιση της Παιονίας. Ο Δήμος πρέπει να πάει μπροστά είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι. Θέλαμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια όλο τον πολιτικό κόσμο. Είναι όμως σαφές ότι αδυνατούν να κατανοήσουν τα βασικά. Ευτυχώς ο κόσμος της Παιονίας αξιολογεί και κρίνει. Και όσο κι αν καταλαβαίνω την έλξη που μπορεί να σας ασκούν οι καφενειακού τύπου «καταγγελίες», τόσο αδυνατώ να καταλάβω τι θέση έχουν στη αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του Δήμου. Προκαλείτε το Δήμαρχο και την «Παιονία της Ανάπτυξης» να «παίξει» ένα παιχνίδι εις βάρος των συμπολιτών μας. Θα με συγχωρέσετε, κύριοι, αλλά προσωπικά το θεωρώ αντιπαραγωγικό και χάσιμο χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.