Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μήνυμα για την Ανάσταση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς


Και φέτος όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουν στους ναούς της πατρίδας μας το Πάσχα, την Ανάσταση του Κυρίου. Πόσοι, όμως, θα κατορθώσουν να συσχετίσουν τον προσωπικό σταυρό που βιώνουν στην καθημερινότητά τους με τη Σταύρωση και την Ανάστασή του Χριστού, για να μπορούν να νιώσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία που μεταφέρει στη ζωή μας το γεγονός της διάβασης από το θάνατο στην Ανάσταση, από την θλίψη του πόνου στη χαρά της λύτρωσης.

Τα προβλήματα είναι πολλά, οι ατομικές και συλλογικές πιέσεις είναι ασφυκτικές, λόγω της οικονομικής, ηθικής, πνευματικής και κοινωνικής κρίσης, που βιώνουμε. Βρισκόμενοι στην αναζήτηση λύσεων, οι άγιες ημέρες μας εμπνέουν και μας ενδυναμώνουν στον αγώνα μας.


Η Ανάσταση του Χριστού σημαίνει: όλα τα προβλήματα της ζωής μπορούν να λυθούν, μπορούν να έχουν θετική έκβαση. Χρειαζόμαστε την ελπίδα, που μας την πήρε η κρίση, χρειαζόμαστε τη χαρά που μας την έκλεψε ο κάθε μορφής θάνατος, χρειαζόμαστε όσο τίποτε άλλο το «Χριστός Ανέστη»! Μόνον που δε θα πρέπει να μείνει στο πλαίσιο των ναών. Θα πρέπει να απλωθεί στις ψυχές, σ’ ολόκληρη τη ζωή μας.
Η ανθρώπινη καρδιά διψά για τέτοια λόγια αν και η ψυχρή λογική τα θεωρεί αυταπάτη. Κάπου όμως, σε μια ξεχασμένη γωνιά της συνείδησής μας γνωρίζουμε πόσο ανάγκη έχουμε, ιδιαίτερα σήμερα, τη χαρά. Γι΄ αυτό η Ανάσταση δεν πρέπει να γιορταστεί φέτος ως μια φολκλορική γιορτή. Πρέπει να βιωθεί ως προσωπικό γεγονός. Να γίνει πηγή ενεργητικής και μεταμορφωμένης ζωής.
Ο καθένας που έχει ζήσει τη χαρά της Ανάστασης, που έχει ακούσει για τη νίκη της, ξεχνά τις ενστάσεις της λογικής και στρέφει την πλάτη σ’ έναν κόσμο ή σε ένα σύστημα που θέλει να τον πείσει πως η δύναμη και η σπουδαιότητα προέρχεται μόνο από τους αριθμούς.
Ο απόηχος της Ανάστασης δεν πρέπει να επισκιαστεί από την καθημερινότητα, γιατί τελικά ο σταυρωθείς Χριστός απέκτεινε το Θάνατο και όντως Ανέστη. Αληθώς Ανέστη!

Ο Δ/ντης  Δ.Ε. Ν. Κιλκίς
Κωνσταντινίδης Ν. Γεώργιος,
 Μ.Α. , Φιλόλογος-Θεολόγος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.